MENU
HOME
Jazzfilms in de Club: Miles Ahead

Jazzfilms in de Club: Miles Ahead

programma

Miles Ahead

aanvang
14:00
  • jazz
  • jazzfilms
  • miles ahead
  • club nine
  • 191015

Deze filmvertoning is gratis toegankelijk. Hiervoor dient enkel vooraf een (0 euro) ticket besteld te worden. De deuren gaan om 13:30 uur open, de film start om 14:00 uur en is rond 15:30 afgelopen.

Tijdens “Jazzfilms in de Club” worden interessante films of documentaires over jazz vertoond in Club Nine. Deze middag (14:00 uur start) vertonen we de speelfilm Miles Ahead. De filmvertoning is eventueel te combineren met het concert van Miles Rocks! (met Michael Varekamp) (16:00 uur start), dat daarna plaatsvindt in Cloud Nine. Hiervoor dient wel een apart concertticket gekocht te worden.

Over Miles Ahead:
Miles Ahead is een meeslepende en aangrijpende ontdekkingstocht over Miles Davis, één van de grootste muzikale genieën van de 20ste eeuw. Eind jaren ’70, middenin een schitterende en productieve carrière als voorloper van modern jazz, verdwijnt Miles Davis vijf jaar lang uit de schijnwerpers. Geïsoleerd in zijn huis, lijdt hij aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heup. Daarnaast lijdt Davis’ stem onder het gebruik van drugs en pijnmedicatie en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden. Nadat de sluwe muziekreporter Dave Braden zijn weg baant tot in het huis van Davis, beginnen de twee mannen onbewust aan een wild en aangrijpend avontuur om een gestolen opname van de muzikant’s laatste composities terug in handen te krijgen. Davis’ veranderlijke gedrag wordt gestuurd door de herinneringen van zijn gestrand huwelijk met de mooie en talentvolle danseres Frances Taylor. Tijdens hun relatie deed Frances dienst als Davis’ muze. Het was gedurende deze periode dat hij verschillende van zijn kenmerkende opnames uitbracht, waaronder de baanbrekende “Sketches of Spain” en “Someday My Prince Will Come”. Het sprookje is echter van korte duur. Ontrouw en misbruik kenmerkt het acht jaar durende huwelijk, en Frances is gedwongen te vluchten voor haar eigen veiligheid wanneer Miles’ mentale en fysieke gezondheid achteruit gaat. Jaren later flirt Davis, gekweld door spijt en verlies, met vernietiging totdat hij weer redding vindt in zijn kunst.

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.