MENU
HOME
Rumor #85 - Julius Eastman

Rumor #85 - Julius Eastman

door Nora Mulder & Nico Chientaroli

uitvoerenden

Julius Eastman – Evil Nigger door Nora Mulder & Nico Chientaroli – piano

vanaf
12,00
aanvang
20:30
.
Regulier
€ 17,00
CJP
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • jazz
  • avontuurlijk
  • pianoduo

De klassiek geschoolde pianist, zanger, danser en componist Julius Eastman was een van de grote, veelzijdige muzikanten van de 20e eeuw. Zijn leven werd gekenmerkt door uitersten. Hij wist zich staande te houden in de gevestigde wereld van de academische, hedendaagse muziek, hij trad op met Morton Feldman, John Cage, Pauline Oliveros, en in de New Yorkse downtown scene. Hij was een van de eersten die in zijn composities ‘minimalist art music’ combineerde met pop elementen –iets wat Rhys Chatham en Arthur Russell hebben voortgezet. Hij stierf in 1990; dakloos. Eastmans betekenis zit hem in de verdere ontwikkeling van het hardcore, proces gerichte Minimalisme, het vinden van manieren om expressieve dissonanten en improvisaties in te passen. Evil Nigger (1979) is een indrukwekkend pianostuk-  hier uitgevoerd op twee vleugels - met een duidelijke politieke boodschap. “What I am trying to achieve is to be what I am to the fullest – black to the fullest, a musician to the fullest, and a homosexual to the fullest.” Julius Eastman.

Het programma gaat hierna verder in Theater Kikker met Amsterdam Real Book, een project dat ooit begonnen is om de improvisatiescene in Amsterdam te combineren met de internationaal bekende New Dutch Swing scene.

Bezetting: Eric Boeren - cornet;  John Dikeman - sax; Kaja Draksler - piano, orgel; Oscar Jan Hoogland - piano, electric clavichord; Japser Stadhouders - gitaar; Wilbert de Joode - contrabas;  Onno Govaert - drums

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Cloud Nine

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.