MENU
HOME
Arabic Poetry meets Kytopia part II: Walid Ben Selim

Arabic Poetry meets Kytopia part II: Walid Ben Selim

DJ DNA, Gino Bombrini & Tseroeja van den Bos

support
Spoken word artist Zaii
aanvang
20:30
zaal open
19:30
vanaf
11,00
.
Staanplaats
€ 16,00
Student
€ 11,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • anders
  • poëzie
  • arabic crossroads
  • culture connection
  • cloud nine

Na zijn overweldigende Nederlandse debuut twee jaar geleden is de Marokkaanse zanger/rapper Walid Ben Selim terug in TivoliVredenburg. Op vrijdag 17 november staat hij in Cloud Nine samen met muzikanten van het Utrechtse Kytopia-collectief: Arjen de Vreede (DJ DNA), percussionist/drummer Gino Bombrini (Skip&Die), violiste Tseroeja van den Bos en celliste Guusje Ingen Housz. Zij presenteren Arabic Poetry meets Kytopia: een unieke mix van rap, zang, elektronische, Afrikaanse en oriëntaalse muziek. 

Muzikant, dichter en vrijheidsdenker Walid Ben Selim komt uit de Marokkaanse hiphopscene en is oprichter van N3rdistan. Als frontman van deze band zingt en rapt hij poëzie van beroemde Arabische dichters als Ibn Arabi, Matar en Darwish. Rond teksten vol vrijheidsdrang creëert hij een nieuw muzikaal universum dat Oost en West met elkaar verbindt. 

Wil je meer weten over de poëzie die Walid Ben Selim gebruikt? Voorafgaand het concert (20.00 uur) geeft Arabist en musicoloog Anne van Oostrum (UvA) een inleiding over Arabische poëzie. Toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Geef je op via projecten@jdbc.nl

In 2015 was Walid Ben Selim voor het eerst te gast in Utrecht op uitnodiging van Culture Connection en Arjen de Vreede, ook bekend van Urban Dance Squad. Sindsdien is een innige en inspirerende samenwerking ontstaan, zie de jamsessies in Kytopia in de uitzending van VPRO Vrije Geluiden. In de week voor het concert werken Walid Ben Selim en de Kytopianen in de studio aan hun eerste cd die uitkomt in 2018. 

Dit concert maakt deel uit van Arabic Crossroads – Music & Poetry: een project van Culture Connection gericht op samenwerking met jonge, grensverleggende podiumkunstenaars uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. www.culture-connection.org

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Cloud Nine

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.