di 8 sep 2015

TivoliVredenburg wint Rietveldprijs 2015

Het bestuur van de Stichting Rietveldprijs maakte op dinsdag 8 september bekend dat TivoliVredenburg winnaar is van de Rietveld architectuurprijs 2015!

Op de website van de Rietveldprijs zelf lezen we: Het bestuur van de Stichting Rietveldprijs maakt namens de jury bekend dat de Rietveldprijs 2015 wordt toegekend aan TivoliVredenburg met Herman Hertzberger en Patrick Fransen van Architectuurstudio HH i.s.m. Jo Coenen Architects & Urbanists, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs en Pieter Bannenberg van NL Architects.. De jury onder leiding van Jacob van Rijs koos unaniem voor het nieuwe muziekgebouw. ‘TivoliVredenburg getuigt ervan dat lef en visie niet tot een nostalgisch verleden horen, maar nog altijd bestaan. Het laat ook zien dat de creatieve daad een architectuur oplevert, die een even wezenlijke als verrassende bijdrage levert aan het leven, de beleving en de bruikbaarheid van de grote stad.’

Het uitgebreide juryrapport is hier te vinden. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, via deze link kan er nog tot en met 30 september gestemd worden op de genomineerden. Beide prijzen worden op 25 oktober uitgereikt in TivoliVredenburg.

De Rietveldprijs is de Utrechtse prijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving.