Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
wo 18 jan 2017

TivoliVredenburg wint IJzeren Podiumdier voor Beste Podium 2016

Op zaterdagavond 14 januari zijn de IJzeren Podiumdieren 2016 uitgereikt in de Stadsschouwburg Groningen. De prijzen zijn uitgereikt in de categorieën ‘beste marketeer’, ‘beste programmeur’, ‘beste directeur’, ‘beste festival’ en ‘beste podium’. Ook de eerste IJzeren Eierbal is uitgereikt tijdens deze avond. De IJzeren Podiumdieren zijn de belangrijkste vakprijzen in de live-popsector.

Beste podium: TivoliVredenburg (Utrecht)
“TivoliVredenburg heeft een zeer diverse en gewichtige programmering die in 2016 een stevig stempel heeft gedrukt op het programma-aanbod in de popsector. De snelheid waarmee TivoliVredenburg, ondanks alle politieke hobbels, zich op de kaart heeft weten te zetten is bewonderenswaardig. Ze zijn bijzonder sterk in de ontwikkeling van waardevolle indoor festivalconcepten die het podium toonaangevend houden. “

Achtergrond
De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs.

De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door: Kolibrie HRM voor Horeca, Concordia de Keizer, The Mojo Barriers, Jack Daniel’s, Ticketmaster, Boomerang en Friet van Piet.