wo 6 jun 2018

TivoliVredenburg thuisbasis van leiderschapsprogramma voor cultuursector

Vanaf september 2018 vinden de Nederlandse onderdelen van het Vlaams-Nederlandse leiderschapsprogramma voor de cultuursector LinC Lage Landen plaatst in TivoliVredenburg.

Frans Vreeke, directeur van TivoliVredenburg, vindt de participatie van TivoliVredenburg in LinC bijna vanzelfsprekend. ‘Opleiden en ontwikkelen van professionals in de cultuursector is ongelooflijk belangrijk. Er zijn maar weinig specifieke opleidingen die echt op de cultuursector gericht zijn. LinC heeft inmiddels zijn waarde voor de cultuursector bewezen. Toen de vraag voorbij kwam om als TivoliVredenburg een rol te gaan spelen in het programma door als het ware de Nederlandse thuisbasis te worden was ik direct enthousiast.”

Vreeke geeft aan dat het hosten van LinC naadloos past binnen de ambities van TivoliVredenburg. ‘We hebben sinds kort een succesvol kennis en debat programma, waar de Universiteit Utrecht ook partner in is. LinC past hier perfect bij. We voelen het als een verantwoordelijkheid naar de cultuursector toe dat we als grote instelling meedoen rond thema’s als kennisbevordering en opleiding. De komende jaren kunnen we onder de LinC vlag meer dingen gaan doen die passen bij TivoliVredenburg en de Universiteit Utrecht, zoals lezingen en masterclasses rond nieuwe ontwikkelingen in de cultuursector.’

Paul Adriaanse, programmadirecteur van LinC en verbonden aan de Universiteit Utrecht kijkt uit naar de eerste editie in TivoliVredenburg. ‘Vanuit de UU werken we al langer met TivoliVredenburg samen. Toen we een thuisbasis zochten voor de nieuwe LinC opleiding die we samen met Vlaanderen gaan organiseren heb ik Frans gevraagd om mee te doen.’ Adriaanse vindt TivoliVredenburg de voor de hand liggende ideale locatie: ‘We zochten een bruisende plek met allure in het hart van Utrecht, goed bereikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse deelnemers, liefst in een omgeving die in alles laat zien dat je je in het hart van cultuur begeeft’.

Achtergrondinformatie LinC
LinC Lage Landen is de opvolger van het Nederlandse programma Leiderschap in Cultuur (LinC) dat de afgelopen 4 jaar op initiatief van het Ministerie van OC&W een nieuwe generatie leiders voor de cultuursector heeft opgeleid. Linc Lage Landen start in september 2018 en biedt plaatst aan 10 Vlaamse en 10 Nederlandse deelnemers. Het programma wordt uitgevoerd door de Universiteit van Antwerpen en de Universiteit Utrecht en het programma vindt deels plaatst in Antwerpen en deels in Utrecht. Naast LinC Lage Landen vinden op dit moment meerdere regionale opleidingsinitiatieven plaats onder de LinC vlag. Meer informatie en inschrijven voor Nederlandse deelnemers kan via de site van de UU.