di 18 apr 2017

TivoliVredenburg Fonds gelanceerd met huisconcert gebroeders Jussen

Gisteren, op Tweede Paasdag werd tijdens een huisconcert van pianistenbroers Arthur en Lucas Jussen in Utrecht het TivoliVredenburg Fonds gelanceerd. Het fonds is opgericht om donaties van particulieren te werven en te beheren en daarmee bijzondere projecten in het Utrechtse concertzalencomplex mogelijk te maken.

Het bestuur wordt gevormd door Maja Sanders, Trude Maas en Boudewijn Molenaar. Notaris Harriët van Zenderen en registeraccountant Kees Romme treden op als adviseur.

Voorzitter Boudewijn Molenaar: “Het TivoliVredenburg Fonds ondersteunt bijzondere projecten rondom diverse thema’s, waaronder het educatie- en participatieprogramma Connect, de programma-innovatie en het naar Utrecht halen van internationale toporkesten.”

Trude Maas: “Wij zien dat steeds meer particulieren het ondersteunen van cultuur belangrijk vinden. Zij willen bijdragen aan de ambities van culturele instellingen.” TivoliVredenburg heeft al met succes de Hertzkring geïntroduceerd, waarbij particuliere donateurs een stoel adopteren in de grootste kamermuziekzaal van Nederland. Maja Sanders vervolgt: “Het TivoliVredenburg Fonds is de volgende stap in het ontwikkelen van een bloeiend mecenaatsprogramma. We willen muziekliefhebbers uitnodigen om mee te bouwen aan het succes van TivoliVredenburg en deelgenoot te worden van de bijzondere programma’s die we met steun van het Fonds kunnen realiseren.”

Doelstelling van het Fonds is om het educatieprogramma Connect duurzaam te financieren, nieuwe programma-formats te kunnen ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan het aantrekken van de internationale toporkesten naar Utrecht.

Voor meer informatie, zie ook: steuntivolivredenburg.nl