Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
di 7 apr 2015

Summer Darkness stopt na 12 ongelofelijke edities

Vanaf 2003 kleurde Utrecht, 12 jaar op rij, een weekend van de zomer zwart. Wij namen als een geheime kracht de stad voor 72 uur in onze ban. Summer Darkness was meer dan een muziek festival, het was een gathering of the spirits. Tegen het prachtige decor van de stad, met haar middeleeuwse hart kwamen jullie in grote getalen om te ontmoeten, te genieten, te luisteren, jezelf te kunnen zijn, en om de wereld te tonen dat being different is a joy forever. We zullen jullie missen.

Voor ons was Summer Darkness geweldig om het hele jaar aan te werken. Bij Summer Darkness ging alles net een beetje anders. En de liefde die wij erin staken kregen wij van jullie meer dan terug. En daar zijn wij dankbaar voor.

Waarom dan toch stoppen? Allereerst en vooral omdat niets voor eeuwig is of hoort te zijn. Wij hebben het gevoel dat ons verhaal verteld is, en dat verdergaan niet zal brengen waar wij naar streven. Wij hebben altijd gewerkt vanuit de drang naar vernieuwing, en en gezocht naar nieuwe ontwikkelingen, nieuwe bands, een nieuw geluid en naar nieuwe inspiratie. Wij zagen dat er te vaak dezelfde bands op het festival stonden, en dat er niet genoeg nieuwe bands opstonden die een groter publiek wisten aan te spreken. Maar meer dan dat, zagen wij dat onze tijd geweest is. En hopen wij dat een nieuwe generatie het vuur vindt.

Zullen jullie ons missen? Want wij gaan jullie zeker missen. Voor ons overheerst het gevoel van dankbaarheid. Dankbaar omdat wij 3 dagen per jaar voor al die duizenden bezoekers heel even het centrum van het universum konden zijn. Het ga jullie goed, en wie weet...