do 3 okt 2019

Historisch podium wordt sleutelhanger

Podiumhout Grote Zaal krijgt een tweede leven

Afgelopen zomer is het podium van de Grote Zaal gerenoveerd. Na 40 jaar was het tijd om het podium van 614 vierkante meter te vernieuwen. Het inmiddels historische hout is misschien niet meer geschikt als podium, maar weggooien is zonde. Utrechtse makers geven het hout een tweede leven.  Het Utrechtse bedrijf Noest verwerkt het podiumhout tot sleutelhangers, en worden in een Utrechtse sociale werkplaats van labels voorzien.

Noest maakt unieke producten van stadshout. Op de sleutelhanger zal de typerende bolletjesgevel van TivoliVredenburg terugkomen. De hangers zijn in beperkte oplage te koop bij de kassa: zo kan elke bezoeker een stukje historie met zich meedragen. Er zijn in de afgelopen veertig jaar duizenden concerten gegeven in de Grote Zaal. Op dit inmiddels historische hardhout traden legendarische artiesten als David Bowie, Annie M.G. Schmidt, The Rolling Stones, Maria João Pires, Bon Iver, Morrissey en vele beroemde orkesten op.

Daarnaast wordt van het overgebleven hout tafels gemaakt door Plankstaal, ook een Utrechts bedrijf. De tafels van Plankstaal worden in de artiestenkleedkamers geplaatst, enkele tafels komen in de foyer van de Grote Zaal te staan.

De sleutelhangers zijn vanaf nu verkrijgbaar aan de kassa van TivoliVredenburg en kosten 7 euro per stuk. De opbrengst gaat naar het TivoliVredenburg Fonds.