do 30 apr 2020

Wetenschap voor nu tijdens online 'Science Sessions'

Ondanks de coronacrisis, staat de wetenschap niet stil. Onze behoefte aan kennis is misschien wel groter dan ooit. Nieuwe kwesties komen aan het licht, terwijl andere juist onderbelicht raken. Wat houdt wetenschappers momenteel bezig? Beïnvloedt de huidige situatie hoe ze naar de wereld kijken? En welke vragen moeten juist nu worden gesteld? Vanuit onze Pandora Foyer spreekt Erwin Maas, programmamaker bij Studium Generale van de Universiteit Utrecht, de komende tijd drie wetenschappers over kwesties die ons allemaal aangaan.

Editie #1 | Over aanraking en huidhonger
Tijdens de eerste editie van Science Sessions spreken we experimenteel psycholoog
Anouk Keizer (Universiteit Utrecht).Ze was net bezig met een onderzoek naar het belang van aanraking, toen de coronacrisis uitbrak. Lichamelijk contact is er voor veel mensen nu even niet meer bij. Welke effecten heeft dat op onze mentale en fysieke gezondheid? Hoe beïnvloedt social distancing onze huidhonger? Hebben we aanraking nodig om ons goed te voelen?

Stel je vraag!
Het interview is binnenkort te zien op onze kanalen, dus stay tuned! Heb jij een vraag voor Anouk Keizer? Mail hem dan naar [email protected]. Dan nemen we deze mee in het interview.

Science Sessions is een serie van Studium Generale (Universiteit Utrecht) en TivoliVredenburg.