Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
do 6 jul 2017

Restaurant Danel geopend aan de singel

Langzaam maar zeker ontvouwt de singel zich voor TivoliVredenburg. In september is de brug naast Hoog Catharijne klaar en opent ook het nieuwe restaurant Danel haar deuren én terras aan het water. Danel bevindt zich op de hoek van TivoliVredenburg bij Vredenburgkade en de Hollandse Toren.

Restaurant Danel voert een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten. Cleo Vehmeyer, directeur van Danel: "Op de menukaart is een mooie doorsnede te vinden van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Gasten mixen en matchen kleine gerechten op een manier zoals ze het liefst invulling geven aan hun lunch of diner. Onze keuken is tot laat geopend, zodat je bijvoorbeeld na een concert of koopavond nog even neer kan strijken voor oesters met een glas wijn, rillette met toast of een dessert. Vanzelfsprekend hebben we ook een ruim aanbod aan vegetarische gerechten.”

TivoliVredenburg is een levendige ontmoetingsplek geworden en dat vind je ook in Danel terug. Door de informele en bruisende sfeer voelt iedereen zich welkom en thuis. Of je nu alleen iets komt drinken, lang of kort komt tafelen en het eten wel of niet combineert met het bijwonen van een concert.

De inrichting van het restaurant met 200 zitplaatsen binnen én terras met 150 zitplaatsen langs de nieuwe singel is modern, open en licht. De interieurarchitecten van Concern geven met de grote open keuken en bijhorende chef's table, lange comfortabele rode banken en herkenbare Franse bollampen een internationale uitstraling aan het restaurant.

Voor de naam van het restaurant liet men zich inspireren door het Quatuor Danel, een Frans strijkkwartet met een grote internationale reputatie en vaste gast van TivoliVredenburg. Vehmeyer: “Danel is de achternaam van de eerste violist van dit strijkkwartet en dekt precies de lading: Frans, stoer en verbonden aan muziek.”

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.danel-utrecht.nl.