vr 23 feb 2018

Reactie TivoliVredenburg berichtgeving My First Festival

TivoliVredenburg betreurt de commotie in alle media rondom het kinderfestival My First Festival. Dit jaarlijkse festival heeft ieder jaar een ander thema. In juni 2017 was het thema 'Het Wilde Westen'. Naar aanleiding hiervan werden wij in 2017 door actiegroep De Grauwe Eeuw beschuldigd van racisme. Het doel van het kinderfestival is om kinderen in aanraking te brengen met verschillende soorten muziek. Op het moment dat dit festival leidt tot een dergelijke commotie, dan schieten wij ons doel voorbij.

We hebben in 2017 de kritiek uitgebreid intern besproken en we hebben ervan geleerd. Daarom zullen wij een dergelijk thema niet meer kiezen voor ons kinderprogramma. TivoliVredenburg organiseert met regelmaat ook kennis- en debatprogramma’s. Daar schuwen we het gesprek over maatschappelijke onderwerpen niet. Het feit dat de berichtgeving van vandaag tot zulke heftige reacties leidt, is voor ons een bewijs van de actualiteit van dit thema. Naast deze publieke programma's bezinnen we ons momenteel op het ontwikkelen van een programma om de bewustwording rondom gevoelige thema’s binnen de organisatie te vergroten.

Tot slot stellen wij vast dat de berichtgeving in de Telegraaf en andere media van 23 februari jl. niet juist is: er is geen sprake van het annuleren van het festival vanwege druk van ‘extreem-links’, aangezien dit festival reeds plaatsvond in juni jongstleden. We betreuren het dat individuen onterecht aangevallen worden in de media. De volgende editie van My First Festival staat gepland voor december 2018.