do 4 apr 2019

Portugese film over Le Guess Who? Festival gelanceerd

‘Representing the Underrepresented’ toont ideologie van Utrechts festival

In november vond de twaalfde editie van internationaal muziekfestival Le Guess Who? plaats in Utrecht, gericht op grensverleggende muziek uit de hele wereld. Sinds de opening is TivoliVredenburg het epicentrum van het festival. Gedurende vier dagen trok het festival bezoekers uit meer dan 50 landen en nam het de stad over met meer dan 150 optredens op tientallen locaties, waaronder poppodia, clubs, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders.

Speciaal voor Le Guess Who? reisde het Portugese platform Canal180 af naar Utrecht om het verhaal van het festival en de relatie met de stad Utrecht vast te leggen in een korte film getiteld ‘Representing the Underrepresented’ die nu online verschijnt.

De film gaat over de visie van Le Guess Who?, het presenteren van ondervertegenwoordigde muziek, diversiteit in (festival)programmering, de relatie tussen Le Guess Who? en de stad Utrecht (met speciale aandacht voor satellietevenement Lombok Festival), gedachtes rondom de term ‘wereldmuziek’, en de rol van de festivalmarketing rondom deze thema’s.

Bekijk de film hier:

Le Guess Who? keert in 2019 terug: van 7 tot en met 10 november presenteert het festival door heel Utrecht wederom een programma met avontuurlijke geluiden uit de hele wereld. Kijk op www.leguesswho.com voor meer informatie.