wo 24 okt 2018

Patti Smith voor drie concerten naar TivoliVredenburg

Op 27, 28 en 29 januari komt de legendarische Amerikaanse singer-songwriter en dichteres Patti Smith voor een drietal exclusieve Europese shows naar TivoliVredenburg. Ter ere van ons vijfjarig jubileum treedt Smith met verschillende setlists op in Ronda en de Grote Zaal met band. Bovendien presenteert ‘The Godmother Of Punk’ een intieme spoken word show in Hertz.

De onconventionele Amerikaanse werd in de jaren zeventig wereldberoemd met haar legendarische debuutplaat Horses en hits als Gloria, Dancing Barefoot en Because The Night. Ze groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een icoon in de New Yorkse punkscene en werd als grote invloed genoemd door artiesten als The Smiths, Madonna, Sonic Youth en R.E.M. Ook als dichter en schrijver maakte Smith furore met verschillende dichtbundels en haar bejubelde autobiografieën Just Kids en M-Train.

Gedroomde jubileumartiest
In 2019 bestaat TivoliVredenburg vijf jaar. Dat wordt eind januari groots gevierd tijdens een jubileumweekend, waarin elk genre aan bod komt, iedere muziekliefhebber zijn hart kan ophalen en meer deuren opengaan dan ooit.

Smith zit in 2019 precies 45 jaar in de muziekwereld, maar spreekt anno nu nog steeds meerdere generaties aan met haar muziek, verhalen en haar politiek activisme. Deze relevantie en vooral haar veelzijdigheid en diversiteit maakte Smith voor TivoliVredenburg de gedroomde artiest om op het vijfjarig jubileum te spelen.

De intieme spoken word avond op dinsdag is uitverkocht, voor de shows met band op zondag en maandag zijn nog wel tickets.