do 21 sep 2017

Onthulling kunstwerk Cour Chat in TivoliVredenburg

Janine van Oene (1988) maakte voor de K.F. Hein Foyer het kunstwerk ‘Cour Chat’. Dankzij het budget heeft ze haar werk letterlijk de ruimte in kunnen trekken. De ruimte waarvoor dit werk is gemaakt fungeert als een binnentuin, die zich in het monumentale pand bevindt. Vormen van epoxy en styrofoam doen je denken aan een amfitheater en een meer barokke stijl. Het werk is een tegenhanger van het moderne gebouw en zit vol referenties naar een andere tijd.

Janine studeerde in 2014 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarna ze direct begon aan een werkperiode bij De Ateliers. Haar werk is vanaf oktober a.s. te zien tijdens De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en in 2018 tijdens de tentoonstelling Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam en bij UnfairAmsterdam.

K.F. Hein Foyer
Sinds 2016 draagt de K.F. Hein Foyer in TivoliVredenburg de naam van de oprichter van het K.F. Hein Fonds, vanwege het partnerschap van het fonds en het muziekpodium. Het K.F. Hein Fonds geeft regelmatig opdrachten aan Utrechtse kunstenaars. Door een jaarlijkse opdracht voor een tijdelijk kunstwerk is ook de K.F. Hein Foyer een plek voor kunst. Het kunstwerk is tot september 2018 te zien.

Foto door Ben Houdijk