di 17 sep 2019

Kunstwerk Lennard Kok nu te zien in K.F. Hein Foyer

Indoor muurschildering ‘Transcendence’ door Utrechtse kunstenaar voltooid

Onze K.F. Hein Foyer, die zich bevindt op de vijfde verdieping en grenst aan Park 6, is voorzien van een gloednieuw kunstwerk. De jonge Utrechtse kunstenaar Lennard Kok heeft in opdracht van het K.F. Hein Fonds op de muur van bijna 150m2 zijn werk ‘Transcendence’ gerealiseerd. Het kunstwerk is op dinsdagmiddag 17 september feestelijk onthuld in bijzijn van relaties van het K.F. Hein Fonds en TivoliVredenburg.

‘Transcendence’ is speciaal ontwikkeld voor de K.F. Hein Foyer. Lennard Kok: “In het werk staat beweging centraal. Hoe of waarom de figuren bewegen laat ik in het midden. Het gaat om het gevoel van het ontstijgen aan de dagelijkse routine, het idee van gewichtloosheid. In een eerder werk refereerde ik aan 'La Danse' van Henri Matisse. Dit werk was voor mij een eye-opener, want het gaf mij het inzicht dat je zonder perspectief en een horizon beweging kan laten zien en dat het werk door die beweging toch diepte krijgt. Dat inzicht vormde het startpunt voor deze nieuwe wandschildering.” Op de website van het K.F. Hein Fonds en op ons YouTubekanaal lichtte Lennard zijn creatie toe:

 

Lennard Kok studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarna hij datzelfde jaar benoemd werd tot FONTANEL Dutch Design Talent. Sindsdien werd zijn werk in binnen- en buitenland gepubliceerd bij onder meer Apartamento Magazine, Apple, The New Yorker, The New York Times, Nike, Sonos en Volkskrant Magazine.

 

Foto: Ben Houdijk