za 20 jan 2018

Utrechters in de prijzen tijdens Eurosonic Noorderslag

Zaterdagavond 20 januari zijn de IJzeren Podiumdieren 2017 uitgereikt in de categorieën ‘beste marketeer’, ‘beste programmeur’, ‘beste directeur’, ‘beste festival’ en ‘beste podium’. De IJzeren Podiumdieren zijn de belangrijkste vakprijzen in de live-popsector.

Frans Vreeke van TivoliVredenburg won in de categorie Beste directeur:
“Een inspirerend bestuurder voor zowel grote als kleine organisaties. Geen berg te hoog, geen vallei te laag, geen rivier te breed. Schijnbaar moeiteloos blijft deze persoon rechtuit varen en met onophoudelijk succesvol resultaat.”

Op Eurosonic Noorderslag vielen meer Utrechters in de prijzen: Kensington won de Popprijs, Lars Terhorst van EKKO won een IJzeren Podiumdier voor Beste Marketeer en Roosmarijn Reijmer kreeg de Pop Media Prijs voor haar werk als DJ bij NPO 3FM.

Achtergrond
De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs.
De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door: Kolibrie HRM voor Horeca, Concordia de Keizer, Jack Daniel’s, Ticketmaster en Hanos