za 12 sep 2020

De singel is rond

Op zaterdagmiddag 12 september is de heropening van de singel gevierd. Helaas niet met een groots stadsfeest (dat volgt volgend jaar), maar wel digitaal. Deze week verschenen er talloze emmertjes in de stad - en een gigaversie op onze 'stoep' bij restaurant Danel. De emmer werd voor het oog van de internationale pers omgekieperd, en met onderstaande video gaf de Gemeente Utrecht een prachtige digitale ode aan het water.

 

De singel en TivoliVredenburg
In de jaren zeventig werd een deel van de Utrechtse stadsbuitengracht gedempt, en veranderde in een autoweg. Gelukkig is dat inmiddels ongedaan gemaakt, en keert het water en het groen weer terug. TivoliVredenburg werd als één van de eerste projecten in het stationsgebied opgeleverd. Toen nog middenin een bouwput; nu wordt onze omgeving met de dag mooier. De afgelopen jaren hebben we vanuit ons pand gezien hoe de singel weer tot leven kwam.
Kijk voor meer informatie over de geschiednies van de singel op www.cu2030.nl/singel.

De singel op
Roept het water? Je bent van harte welkom om te komen kijken aan de kade en je eigen rondje Singel te maken. Houd natuurlijk wel afstand, of je nou wandelt, rent, vaart, peddelt of SUPt! Op www.bezoek-utrecht.nl kan je je rondje plannen.

Foto: Jelmer de Haas