Programmatoelichting Lunchconcert Klassiek

Lees hier de programmatoelichting voor het concert Lunchconcert op zondag 23 maart 2024.


Uitvoerenden
Salomé Bonnema viool
Daniël Kramer piano

Programma
Fritz Kreisler 1875-1962
Berceuse Romantique (1916)

Franz Schubert 1797-1828
Vioolsonate in A (1817)
Allegro moderato
Scherzo: Presto
Andantino
Allegro vivace

Béla Bartók 1881-1945
Sonate voor viool solo (1944)
Fuga

Edvard Grieg 1843-1907
Vioolsonate nr. 2 in G (1867)
Lento doloroso – allegro vivace
Allegretto tranquillo
Allegro animato


Salomé Bonnema is een jonge en getalenteerde violist vol passie. Op vijfjarige leeftijd werd haar passie aangewakkerd voor de klassieke muziek met haar eerste vioollessen. In 2016 begon ze met haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths. Bonnema heeft in Den Haag de Bachelor afgesloten met een 10 en een onderscheiding voor ‘buitengewoon en integer vakmanschap.’ Afgelopen maand was Bonnema de prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours met de Oskar Back Prijs. De jury prees haar voor haar intensiteit, virtuositeit en muzikaliteit. Zo schreef de juryvoorzitter Roland Kief: “De intensiteit in haar spel kan niemand onberoerd laten. Ze neemt het publiek mee op avontuur, van de eerste tot de laatste noot.”

HUISREGELS LUNCHCONCERTEN

De lunchconcerten zijn gratis toegankelijk maar je hebt wel een toegangskaartje nodig. Je kunt je tickets het snelst via onze website reserveren. Het kan eventueel ook telefonisch bij de kassa. Bestellen kan op de dag van het concert, vanaf 9:30 uur.

Voor de lunchconcerten geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

We vragen mindervalide bezoekers vooraf contact op te nemen met de kassa om een plaats en begeleiding aan te vragen.

Je vindt alle lunchconcerten in de agenda op onze website, op Facebook als event, in onze tweewekelijkse klassieke nieuwsbrief en in de maandelijkse lunchconcert-nieuwsbrief.

Wij wensen u fijne lunchconcerten.

Cécile Gouder de Beauregard, Carine Hartman, Brent Oostrum & Guy van Hulst
Team Lunchconcerten Klassiek en Jazz

Let op: vanaf vrijdag 11 maart kunt u tickets bestellen voor de lunchconcerten vanaf 9:30 in plaats van 10:00.


LUNCHCONCERTEN

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook. 


Duurzaamheid

De missie van TivoliVredenburg luidt: een leven lang muziek voor iedereen. Daarin zit duurzaamheid verankerd: we maken ons hard voor een toekomstbestendige, en dus duurzame bedrijfsvoering. Door de programmatoelichtingen digitaal te maken help je ons mee om bij te dragen aan een groenere planeet. Bekijk hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid.