Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Stine Jensen schrijver en verteller
Maud Vanhauwaert dichter
Lex Bohlmeijer presentator  

 

Programma

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Motetten 
Komm, Jesu, Komm
Jesu meine Freude  

Er is geen pauze in het programma. 

Over de uitvoerenden

STINE JENSEN

Stine Jensen, filosoof, schrijver en programmamaker bij HUMAN, werd geboren in Denemarken. Vervolgens emigreerde haar gezin naar Nederland, waar ze literatuurwetenschap en filosofie studeerde, cum laude afstudeerde in Groningen en promoveerde aan de Universiteit van Maastricht. Haar bekendheid steeg nadat de zilverrug Bokito in 2007 uitbrak in Blijdorp, waarbij ze vaak verscheen in actualiteitenprogramma’s. Ze schreef boeken over diverse onderwerpen, van mannelijkheid tot identiteit, en maakt televisieprogrammas zoals Dus ik ben en Denktank. Haar werk omvat ook voorstellingen en series, zoals Sort Sol en Licht op het Noorden. In 2015 publiceerde ze Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor beste spirituele boek. 

MAUD VANHAUWAERT

Maud Vanhauwaert is dichter en theatermaker. Ze behaalde onder meer een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ uit 2011 kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig’ de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck– wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. 

LEX BOHLMEIJER

Letterkundige en dramaturg, Lex Bohlmeijer, is een vaste presentator bij Radio 4 en De Correspondent. Bij Radio 4 presenteert hij Passagio Late Night en Diskotabel, waarin hij vertelt over de mooiste en nieuwste klassieke muziek. Bij De Correspondent presenteert hij Goede gesprekken, waarin hij podcastinterviews verzorgt. Daarnaast schreef en regisseerde toneelstukken. Hij schrijft voor de NPO dat hij in zijn studietijd verdwaalde in het theater met onder andere toneelspelen, acrobatiek, tapdansen en contactimprovisatie.   

NEDERLANDSE BACHVERENIGING

De Nederlandse Bachvereniging is een uniek en toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble, bestaande uit musici die spelen op historische instrumenten. Ruim honderd jaar geleden begon het ensemble met het uitvoeren van Bachs Matthäus-Passion in Grote Kerk Naarden. Sindsdien zet het ensemble zich in om Bachs muziek met de wereld te delen door middel van educatieve projecten, talentontwikkeling en ruim zestig concerten per jaar. Daarnaast kunnen muziekliefhebbers van over de hele wereld genieten van All of Bach: het YouTube-kanaal vol hoogwaardige opnames van Bachs muziek. 


Duurzaamheid

De missie van TivoliVredenburg luidt: een leven lang muziek voor iedereen. Daarin zit duurzaamheid verankerd: we maken ons hard voor een toekomstbestendige, en dus duurzame bedrijfsvoering. Door de programmatoelichtingen digitaal te maken help je ons mee om bij te dragen aan een groenere planeet. Bekijk hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid.

CONCERTTIPS