Orkesten, koren en solisten

De beste orkesten, koren en solisten verzameld in tien series. Van Ensemble in residence Pynarello tot Amsterdam Sinfonietta en van Romantiek op Zondag tot minimal music.

Series in deze categorie

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta ontketent muzikale natuurkrachten. Elk programma zit steengoed in elkaar, met telkens een verrassende gast.

Bekijk serie

Barok & Klassiek

Barok & Klassiek brengt bijna tien orkesten, ensembles en koren samen. Ze staan garant voor verrassende invalshoeken en nieuwe visies op oude uitvoeringspraktijken.

Bekijk serie

Internationale Koren

Voces8, Tenebrae en The Tallis Scholars, stuk voor stuk bedreven in het veroveren van hearts and minds. Ze verenigen ervaring, jong elan en liefde voor de traditie.

Bekijk serie

Minimal Music

Minimal music is actueler dan ooit. De laatste jaren is het genre uitgebreid met componisten die hun wortels hebben in bijvoorbeeld de popmuziek of het theater.

Bekijk serie

Nederlandse Bachvereniging

De veelzijdige karaktertrekken van Bach komen naar voren bij de Nederlandse Bachvereniging, die als sinds 1921 de veelkleurigheid van oude muziek laat horen.

Bekijk serie

Nederlands Kamerkoor

Alle denkbare emoties zijn te vangen in de rijke schakeringen van de zangstem. Die kwaliteit is bij het Nederlands Kamerkoor in de allerbeste handen.

Bekijk serie

Orgel

Het orgel in onze Grote Zaal nodigt uit tot creatieve concerten. Je kunt op het podium zitten, vlak bij het orgel en de organist.

Bekijk serie

Première Night

De nieuwe serie Prèmiere Night: voel de zindering die in de zaal hangt voordat het doek opgaat voor muziek die voor het eerst tot klinken komt.

Bekijk serie

Pynarello

Pynarello is in 22/23 ons Ensemble in residence. De Pynarelli spelen klassieke muziek staand en uit het hoofd, zonder dirigent, en maakt zinderende energieën los uit het ijzeren repertoire.

Bekijk serie

Romantiek op Zondag

Romantiek op Zondag is de hoofdingang naar de meest geliefde muziek uit de klassieke periode en de romantiek. De tijd van meeslepende symfonieën, verrukkelijke soloconcerten en geniale componisten.

Bekijk serie

Bekijk de series op alfabetische volgorde

Een overzicht van alle series van seizoen 2022-2023 op alfabetische volgorde.

Bekijk overzicht

Zelf een serie samenstellen?

Bij aankoop van vier of meer concerten tegelijk ontvangt u 15% korting op de totaalprijs. Op die manier stelt u uw eigen keuzeabonnement samen, gebaseerd op uw persoonlijke smaak. Klik hier om uw eigen serie samen te stellen.