Kamermuziek

Concerten met kleine bezetting, vaak in de intieme setting van onze Hertz. Solo-optredens, internationale topensembles en aanstormend talent maak je van dichtbij mee.‎

Series in deze categorie

Bezin met Bach

Bezin met Bach combineert cantates die tot nadenken stemmen met gesproken teksten over actuele levensvragen. Bach levert de thema’s, hedendaagse schrijvers en denkers borduren erop voort.

Bekijk serie

Dutch Classical Talent

Wie wordt de opvolger van Tania Kross, Lavinia Meijer en het Berlage Saxophone Quartet? Behalve talent, worden deelnemers ook beoordeeld op onderscheidende programma’s, visie en een beetje lef.

Bekijk serie

Hertz op Zondag

Bij de concerten uit deze serie voeren kleinschaligheid en intimiteit voeren de boventoon. De programma’s duren niet te lang en zijn divers.

Bekijk serie

Holland Baroque

Dit ensemble nodigt uit tot bijzondere ontmoetingen met andere kunstvormen en gastartiesten en tot gewaagde arrangementen en confrontaties met hedendaagse muziekstijlen.

Bekijk serie

Internationale Strijkkwartetten

Voor deze serie hebben we drie verschillende strijkkwartetten uitgenodigd die soms al meer dan twintig jaar ervaring hebben, maar nog altijd jong en vitaal van geest zijn.

Bekijk serie

Internationale Topensembles

Alle spelers uit deze ensembles zijn grote artiesten en sterke persoonlijkheden die afwisselend dienen en volgen en dan weer de eerste viool opeisen en bepalen waar de muziek heen gaat.

Bekijk serie

Internationale Toppianisten

Drie namen waarmee we heel gelukkig zijn, drie grootheden die iets te vertellen hebben en iets overbrengen dat lang bij je blijft. Ze spelen in de intieme setting van Hertz.

Bekijk serie

Klassiek in de Cloud

Klassiek in de Cloud omlijst muziek met de sfeer en entourage van een chique clubavond. De musici hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar voelen zich minstens zo vrij daarbuiten.

Bekijk serie

Klassiek op Dinsdagmiddag

Op een doordeweekse middag naar een concert! Je wordt opgewacht door grote talenten of regelrechte hemelbestormers. Een heerlijke onderbreking van de week.

Bekijk serie

Muziek en Literatuur

Is er een gelukkiger verbintenis denkbaar dan die tussen muziek en literatuur? Drie schrijvers en drie ensembles staan stil bij grote levensvragen, exotische verhalen en de luimen van alledag.

Bekijk serie

Nederlands Blazers Ensemble

Onder leiding van hoboïst Bart Schneemann struint het Nederlands Blazers Ensemble de wereld af op zoek naar nieuw repertoire, bijzondere collega’s en ongebruikelijke instrumenten.

Bekijk serie

Oude Muziek

Eerder draaide het in de oude muziek vooral om de noten en een precieze uitvoering. Vandaag de dag is oude muziek meer dan ooit een instrument in de handen van ensembles en individuele artiesten.

Bekijk serie

Bekijk de series op alfabetische volgorde

Een overzicht van alle series van seizoen 2022-2023 op alfabetische volgorde.

Bekijk overzicht

Zelf een serie samenstellen?

Bij aankoop van vier of meer concerten tegelijk ontvangt u 15% korting op de totaalprijs. Op die manier stelt u uw eigen keuzeabonnement samen, gebaseerd op uw persoonlijke smaak. Klik hier om uw eigen serie samen te stellen.