Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag (8 maart) is de dag om extra aandacht te geven aan de verworven rechten van vrouwen. Om de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen te vieren.

UITMagazine – Hoezo? Er staan genoeg vrouwen op de line up

In het kader van Internationale Vrouwendag vertellen onze programmeurs klassiek en pop over vrouwen in de muziekindustrie in het maartnummer van UITMagazine Utrecht. Dat doen ze samen met Luwten, Blackbird en Laetitia Gerards die binnenkort bij ons op het podium staan.

Lees het interview hier. Het magazine is gratis verkrijgbaar in en rondom Utrecht o.a. bij culturele instellingen, horeca en de Utrechtse filialen van Albert Heijn.

Meer dan het vriendinnetje van

“Het ziet er gewoon leuk uit toch?” “Jij bent met de dj mee toch?” De vooroordelen over vrouwelijke dj’s waren niet mals in de eerste jaren dat ze hun stappen zetten in de dj-scene. Dj/journalist Malou onderzoekt waar deze vooroordelen vandaan komen. In aflevering 1 van de podcast DJ (zij / haar) vanuit Studio Pandora in TivoliVredenburg spreekt Malou met DJ WannaBeAStar. Ze is al 25 jaar actief en vertelt over haar ervaringen als vrouw in de scene. Verder reflecteren de programmeurs van DGTL en Extrema Outdoor op de overwegend mannelijke line-ups van vroeger.