Naar agenda

Ronda

Architect: Jo Coenen
Verdieping: 2e
Programma: van popconcerten en clubnights tot …

Hoewel Ronda plek voor veel bezoekers heeft, is zij een intieme zaal waarbij je door de korte afstand tot het podium altijd dicht op de artiest staat. De zaal heeft een groot balkon met twee extra barvoorzieningen.

Ronda kenmerkt zich door haar ronde vorm, haar bronzen buitenkant, de intieme setting en haar bijzondere wandbekleding. De wand bestaat uit geometrische patronen geïnspireerd door Jali’s uit India. Jali's zijn opengewerkte schermen aan de buitenzijde van een venster en functioneren als kamerscherm op terrassen en balkons. Jali’s houden het stof buiten, werken als zonwering en zorgen voor privacy. Je ziet ze vooral in India en vensters met uitbundige geometrische patronen zijn kenmerkend voor de vroege islamitische architectuur. Ook de Nederlandse grafisch kunstenaar Maurits Cornelius Escher, werd na zijn bezoeken aan het Alhambra in Spanje (in 1922 en 1936) geïnspireerd door de geometrische patronen op de wanden en plafonds.

De naam Ronda baseert zich op de ronde vorm van de zaal en het feit dat de zaal als een huis in het gebouw hangt; net zoals de huizen op de bergrand in de Spaanse stad Ronda.

 


Grotere kaart weergeven

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord