menu zoeken
Naar agenda

HKU

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. HKU is een kunsthogeschool die, met kunst en kunstbeoefening als basis, nieuwe verbindingen smeedt met de maatschappij en innovatieve toepassingen ontwikkelt voor maatschappelijke uitdagingen.

Innovatie in muziek en muziek-educatie

TivoliVredenburg en HKU werken samen op het gebied van onderwijs, innovatie, onderzoek en talentontwikkeling in muziek en muziek-educatie. Op deze manier willen we de kwaliteit, innovatiekracht en cross-overs tussen muziek en muziek-educatie versterken.

Talentontwikkeling en muziek-educatie

In het kader van de samenwerking tussen TivoliVredenburg en HKU worden jaarlijks diverse projecten georganiseerd zoals onder andere het Jong Talent Programma en een Koorproject voor middelbare scholieren - waarin circa 70 studenten Docent Muziek, HKU en 80 middelbare scholieren uit de stad en de provincie Utrecht samenwerken.

Innovatie in muziek

Naast talentontwikkeling en muziek-educatie richt de samenwerking zich ook op innovatie in muziek. Dit komt terug in de gezamenlijke projecten, maar ook in onderzoek gericht op de toepassing van innovatieve technieken.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord