Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa

TivoliVredenburg Music Hall van Hans Dillesse

Bij gelegenheid van de opening van het nieuwe TivoliVredenburg in 2014, organiseerde kunstenaarsvereniging Kunstliefde aan de Nobelstraat een ledententoonstelling met muziek als thema en 'Da Capo al Fine' als titel. De tentoonstelling werd geopend door de toenmalig directeur van TivoliVredenburg, Frans Vreeke.

Beeldend kunstenaar Hans Dillesse maakte voor deze tentoonstelling deze twee werken waarbij het nieuwe muziekgebouw gezien wordt vanaf de woonflat aan de Stationsstraat:

TivoliVredenburg Music Hall
TivoliVredenburg Music Hall by night

De twee werken hangen nu in bruikleen in ons gebouw, in de omloop van de Grote Zaal.

Hans Dillesse: “Ik probeerde voor deze tentoonstelling aan te sluiten bij mijn reguliere onderwerp van de laatste tijd: nachtelijke landschappen van de straat waarbij de schijnsels en reflecties van straatlantaarns en autolichten centraal staan. Hiervoor besloot ik dat het een schilderij in de nacht moest zijn. Ik legde contact met een bewoner van de woonflat aan de Stationsstraat en zo kon ik daar ’s avonds werken. De eerste versie was in kleur omdat ik geboeid was door de steeds veranderende belichting die toen nog op de gevels scheen. Dat lichteffect boeide me, maar het uiteindelijke resultaat beviel me niet. Ik besloot een zwart-witversie te maken en wonderlijk genoeg begonnen de lichten nu ineens wél te gaan schijnen…. Toen het schilderij klaar was moest er ook een versie bij daglicht komen, vond ik, zodat ze samen nu een tweeluik vormen.”

Bekijk hier meer kunst in ons gebouw.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord