Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa

Love, Peace en Happiness van Micha Klein

TivoliVredenburg heeft voor de periode van één jaar drie werken van beeldend kunstenaar Micha Klein uit de Rabo Kunstcollectie in bruikleen gekregen. De kunstwerken van Klein genaamd ‘Love’, ‘Peace’ en ‘Happiness’ (1993) zijn te zien op de vijfde verdieping van het gebouw.

Micha Klein (1964) studeerde in 1989 af aan de Rietveld Academie als computerkunstenaar, tevens was hij vanaf begin jaren ‘90 VJ in de toen nog opkomende housescene. ‘Love’, ‘Peace’ en ‘Happiness’ zijn helemaal in de eigen beeldtaal die Klein ontwikkelde in de jaren ’90. Afgeleid van videospelletjes en stripboeken uit die tijd en passend in de vernieuwende VJ en housewereld waarin hij circuleerde. Een mooie aanvulling op en een knipoog naar de danceavonden die nu in TivoliVredenburg plaatsvinden.

De Rabobank beschouwt kunst als barometer van de samenleving. Door nauw samen te werken met toonaangevende kunstenaars vormt de Rabo Kunstcollectie een goede afspiegeling van de hedendaagse kunst vanaf 1950. De focus in de verzameling ligt op de aanjagers van hun tijd en de werken die een omslag in het oeuvre van de kunstenaar laten zien. Zo wordt er een steentje bijgedragen aan het cultureel erfgoed. Door de Rabo Kunstcollectie op verschillende manieren onder de aandacht te brengen van een breed publiek is het tevens een  bron van kennis, inspiratie en ontmoeting. Deze langdurige bruikleen aan TivoliVredenburg sluit hier goed bij aan. De Rabobank en TivoliVredenburg werken samen om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken, muziek en beleving staan hierbij centraal.

Bekijk hier meer kunst in ons gebouw.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord