Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa

Fototentoonstelling 30 jaar Grote Zaal TivoliVredenburg

Foto links: Valery Gergjev door Marco Borggreve
Foto rechts: Morrissey door Nick Helderman

De foyers rondom de Grote Zaal van TivoliVredenburg worden gesierd door tientallen grote foto’s en originele vintage fotoprints van hoogtepunten uit de geschiedenis van deze oudste concertzaal van TivoliVredenburg. De foto’s geven een impressie van wat er zich op het podium en backstage van de Grote Zaal van voorheen Muziekcentrum Vredenburg afspeelde. Het is een permanente tentoonstelling voor alle bezoekers van concerten en festivals.

De tentoonstelling is een schenking van de voormalige Stichting Vrienden van Vredenburg. De ‘huisfotograaf’ Marco Borggreve maakte samen met Feiko Koster (TivoliVredenburg, FotoFestival Naarden) een selectie uit de duizenden foto’s die hij in de loop van de jaren maakte in en rondom de Grote Zaal. Ook zijn er foto’s te zien van o.a. Ivar Pel, Nick Helderman en Paul Bergen.

Een opvallende rode draad in de tentoonstelling zijn de beelden van artiesten of dirigenten die nu wereldberoemd zijn maar ooit onbekend waren en doorbraken in Muziekcentrum Vredenburg. Denk aan Janine Jansen of de pianisten Enrico Pace en Igor Roma, winnaars van het Franz Liszt Pianoconcours in 1989 en 1996. Ook opvallend zijn de foto’s van dirigent Valery Gergjev, volgens velen de beste dirigent ter wereld maar relatief onbekend toen hij vanaf eind jaren tachtig regelmatig in actie kwam in Utrecht. Natuurlijk ontbreekt het historische concert van The Rolling Stones in augustus 2003 niet. Recente beelden zijn gemaakt tijdens concerten van bijvoorbeeld Morrissey, Kyteman die het Radio Filharmonisch Orkest dirigeert en kinderen die samenspelen met Janine Jansen, want ook dat is TivoliVredenburg.

Bekijk hier meer kunst in ons gebouw.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord