Naar agenda

Klapstuk!

Gezocht: enthousiaste blazers, strijkers, zangers, bassisten, gitaristen, drummers, slagwerkers, producers en toetsenisten.

Voor nieuwsgierige muzikanten die graag muziek bedenken, maken en uitvoeren presenteert TivoliVredenburg KLAPSTUK! Een intensief maakproject voor muzikale enthousiastelingen: een stap verder, hoger en mooier dan de bestaande Pronkstukken.

In een bont cross-over ensemble speel je samen met andere jongeren uit regio Utrecht. Het gezelschap bestaat uit getalenteerde en gedreven muziekmakers uit de pop, jazz, elektronica en klassieke muziek

Tijdens de voorbereidende sessies maak je in kleinere groepjes zelf nieuw muzikaal materiaal. Het materiaal wordt later gemonteerd tot een avondvullend programma, dat natuurlijk wordt gepresenteerd in TivoliVredenburg!

Het proces wordt aangevoerd door artistiek leiders Niels Vermeulen, Maite van der Marel en Jurgen van Harskamp.

KLAPSTUK bestaat uit:

- 20 workshopsessies, vanaf 3 november 2017 op vrijdagavond van 19.00-21.30 uur in Theaterhuis de Berenkuil
- 3 intensieve sessies in een weekend of vakantie (november, februari en mei)
- een volwaardig en professioneel slotconcert in juni 2018 in TivoliVredenburg
- 30 tot 75 deelnemers, geselecteerd op basis van een motivatiegesprek
en kost €150 voor het hele traject.

Kom jij laten zien wat je in huis hebt? Meld je uiterlijk 6 oktober aan via [email protected]. Wil je je vrienden wijzen op Klapstuk? Nodig ze uit voor het facebookevent.

Artistiek leiders

Niels Vermeulen is componist , zanger, pianist en producer. Hij geeft les aan het Conservatorium in Groningen in Cross Arts & Collaborative Composition. Daarnaast maakt hij elektronische muziek in HexBlack en werkt hij als artistiek leider aan diverse multimedia performances (Stedelijk Museum / De Nederlandse Opera / Buitenkunst / NAIP ).  Als maker is Niels gefascineerd door het combineren van uiteenlopende stijlen en kunstvormen. ‘Ik zie graag dat iemand komt met een regel uit een gedicht. Iemand anders reageert met een melodie. Vervolgens klinkt de melodie vanuit een klein hoekje in de zaal, daarna flitst een lamp aan en zet een koor in … We starten vanuit 1 ding en bouwen gezamenlijk iets nieuws. Iets adembenemends. Iets wat kraakt en schuurt en mag rammelen. Iets wat recht in je gezicht belandt. Iets wat streelt en schreeuwt.’

 

Maite van der Marel is trainer, workshopleider, artistiek leider en muzikant in allerlei projecten met creative collaborative music making als uitgangspunt. Zij faciliteert deze maakprocessen in verschillende contexten van het onderwijs tot en met het bedrijfsleven voor organisaties als o.a. TivoliVredenburg, het Nederlands Blazers Ensemble, Sounds of Change, Triodos Bank en Akoesticum. In 2010 rondde zij haar Bachelor of Music in Education af aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Daarna vervolgde zij haar weg aan het conservatorium van Utrecht waar zij in 2013 haar Master of Music afrondde met ondernemerschap en piano jazz/pop als kernvakken. Daarnaast heeft zij een grote voorliefde voor drums. Haar eigen composities zijn daarom veelal aangedreven door krachtige grooves en een fascinatie voor onregelmatige maatsoorten. Ze speelt graag met klanken en kleuren door middel van onverwachte harmonische wendingen en melancholische melodieën.

 

Jurgen van Harskamp is componist/sound designer en geeft compositieworkshops. Je treft hem aan op z’n vrolijkst als er iets gemaakt moet worden. Dat kan een maaltijd, bankstel of fiets zijn, maar gezien zijn achtergrond is muziek de meest voor de hand liggende wereld. Met een klassieke basis, talloze bandjes en een tijdslurpende drang naar synths en electronica vult Jurgen zijn dagen met het maken van muziek en voorstellingen. Jurgen geeft workshops in o.a. Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, geeft les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, zingt in Woods on Fire, speelt synths in Koblenz, componeert voor o.a. Hustle Creatives, en is co-piloot in het elektronische HexBlack.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord