Naar agenda

▸ Voortgezet Onderwijs

 

Voor veel jongeren is levende muziek geen vanzelfsprekendheid. Ze zetten met gemak een cd of dvd aan maar weten vaak niet hoe muziek tot stand komt, laat staan hoe het klinkt als muziek live voor hun ogen gespeeld wordt. Zelfs leerlingen die zelf een instrument bespelen komen zelden in een concertzaal om (klassieke) live gespeelde muziek te horen, en weten niet veel van andere instrumenten.

TivoliVredenburg ontwikkelt spraakmakende nieuwe projecten voor zowel onderbouw als bovenbouw. Zowel receptief als actief. Zowel voor VMBO als voor HAVO/VWO. De projecten variëren van een muzikaal kijkje achter de schermen met beroepsoriëntatie tot zelf componeren met de bovenbouw.

Seizoen 2017-2018

Concertbezoek: groepskorting

Veel klassieke concerten en enkele jazzconcerten kunnen in overleg met groepskorting worden bezocht. De concertreeksen Pieces of Tomorrow of Maestro Jules Onthult zijn bij uitstek geschikt voor een jonge doelgroep.

Rondleiding

Neem een muzikaal kijkje achter de schermen. De leerlingen kunnen de stoelen in de Grote Zaal of Hertz uitproberen, de sfeer in Ronda, Pandora of Cloud Nine komen proeven en genieten van het uitzicht op de negende verdieping. De leerlingen komen - indien mogelijk - ook op plekken die anders niet toegankelijk zijn: het backstage-gebied, de artiestenfoyer, de kleedkamers en het kolossale loading-dock, waar wel zes vrachtwagens gelijktijdig kunnen laden en lossen.
Maatwerk is mogelijk. De rondleiding kan zich o.a. richten op akoestiek, techniek & productie of beroepsoriëntatie. Een rondleiding duurt ca. 1½ uur. De kosten bedragen 100 euro per 25 leerlingen. Aan een rondleiding kan op verzoek een workshop worden toegevoegd (kosten en invulling ntb).

World Wide Music

World Wide Music is een programma van 1,5 uur waarbij onderbouwleerlingen drie mini-concerten van bekende wereldmuziekartiesten bijwonen, in verschillende zalen van TivoliVredenburg. De data voor komend seizoen worden snel kenbaar gemaakt. Alvast meer info? Mail dan naar [email protected]

Educatieproject Pronkstukken

In 2014 is TivoliVredenburg gestart met Pronkstukken, het project waarbij leerlingen kennismaken met TivoliVredenburg, live gespeelde muziek en compositie. De scholen in jaar drie van dit partnerschap zijn: Gerrit Rietveld College, Cals College, Bonifatius College, International School Utrecht, het Amadeus Lyceum, het Goois Lyceum en de Werkplaats Bilthoven. Met Pronkstukken laat TivoliVredenburg zien hoeveel inspiratie er voor jongeren te halen valt uit het klassiek symfonische programma's als Pieces of Tomorrow en het AVROTROS VrijdagConcert.

Gedurende een aantal projectdagen, waarin de leerlingen zich verdiepen in het werk van een grote componist, componeren de leerlingen zelf door middel van creative music making. Via deze methode worden leerlingen uitgedaagd hun eigen muzikale ideeën vorm te geven, zelfs als zij nog geen of nauwelijks muzikale ervaring hebben. Na de projectweek laten zij in een kort muzikaal programma hun muziek horen voor publiek en bezoeken later die avond een klassiek symfonisch concert in onze Grote Zaal.

De uitvoeringen zijn gratis toegankelijk.

Betaalwijzen onderwijs

Betalen kan contant, op factuur of met de cultuurkaart. Bij betaling per cultuurkaart (CJP-pas) wordt er 5% toeslag over het totaalbedrag berekend.

Voor meer informatie, of verzoeken op maat voor VMBO, kunt u contact opnemen met Hanno Tomassen: [email protected].

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord