▸ Basisonderwijs - TivoliVredenburg
Naar agenda

▸ Basisonderwijs

Iedereen die naar school gaat, kan met zijn of haar klas bij ons schoolconcerten en -projecten meemaken en beleven. Van intiem en kleinschalig luisteren in Hertz tot groots en meeslepend meezingen in de Grote Zaal. Van ademloos luisteren naar zelf componeren. Van gesprekjes met talentvolle leeftijdgenoten tot heuse optredens in avondconcerten. Met van muziek genieten kun je niet vroeg genoeg beginnen! We hebben dan ook een uitgebreid aanbod van concerten voor de kleuters, de middenbouw en de bovenbouw. Op deze pagina’s staat informatie over de projecten en schoolconcerten voor het basisonderwijs voor het schooljaar 2017-2018.

SCHOOLCONCERTEN
Seizoen 2017-2018 is er opnieuw een brede keuze aan schoolconcerten voor elk schooljaar uit het primair onderwijs. De concerten zijn onder schooltijd in een van onze schitterende nieuwe zalen. Om te zorgen dat alle leerlingen optimaal kunnen genieten van hun muzikale TivoliVredenburg-avontuur wordt bij alle concerten lesmateriaal geleverd, waarmee op school het bezoek aan TivoliVredenburg op een toegankelijke manier goed voorbereid kan worden.

Groep 1-2
Jeroen Schipper & de Boegiemanband – Swingen als een Kangoeroe
Liedjesmaker Jeroen laat je swingen op bijzondere muziekinstrumenten. De kleurrijke mix van spetterende liedjes en stijlen staat garant voor een vrolijke en verrassende voorstelling.
15 januari 2018

Groep 2-3
Ton Meijer en musici van het NedPhO – Aadje Piraatje viert feest
Een vrolijke interactieve voorstelling gebaseerd op de boeken van Marjet Huibers en illustrator Sieb Posthuma. Met als met als kers op de taart prachtige klassieke muziek zoals Die Walkure van Richard Wagner.
6 november 2017

Groep 3-4
Wie Walvis – Maanzucht
Wat gebeurt er als je de maan steelt? Humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.
28 mei 2018

Groep 3-4
Ageeth de Haan – If you’re happy – (and you know it)
Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider of Head shoulders, knees and toes. Een interactief liedjesprogramma waarbij Ageeth vertelt in het Nederlands en in het Engels zingt.
9 april 2018

Groep 4-5
Trio Suleika – De suleika’s en het mysterie van de gevoelige snaar
De mooiste muziek die voor pianotrio is gemaakt: van Mozart tot Piazzolla, en van Chaplin tot Ravel gecombineerd met komische scenes, onverwachte goocheltrucs en rare situaties.
19 februari 2018

Groep 5-6
Dudok strijkkwartet – Kwartetten met Beethoven
Beethoven stopte van alles in zijn strijkkwartetten: allegro’s, presto’s, menuetten, volksmelodietjes en nog veel meer. Je kunt er bijna mee kwartetten. Een theatraal concert vol fantasievolle beelden en grappige situaties.
28 mei 2018

Groep 5-6
Holland Opera – De Uitvinders
Drie Uitvinders willen de wereld verbeteren, maar raken in de verleiding hun uitvinding aan het leger te verkopen. Tweestrijd, ruzie en euforie op de prachtige muziek van Sergei Prokofiev.
19 februari 2018

Groep 7-8
Pynarello – Expeditie Lodewijk
Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen bij Lodewijk van Beethovens Vijfde Symfonie. Een wervelende klassieke productie en de kans om je klas mee te nemen naar een concert in onze prachtige Grote Zaal.
30 oktober 2017

RONDLEIDINGEN VOOR BASISONDERWIJS
Neem plaats in de Grote Zaal; kijk uit over Utrecht en zie waar artiesten zich klaarmaken voor een concert. Tijdens de speelse rondleidingen voor de bovenbouw van het basisonderwijs ontdekken de leerlingen ons gebouw. Ze leren waarom de Grote Zaal geschikt is voor klassieke muziek en de Ronda echt een popzaal is. Ook komen ze – indien mogelijk – op plekken die anders niet toegankelijk zijn: het backstage-gebied, de artiestenfoyer, de kleedkamers en het kolossale loading-dock waar wel zes vrachtwagens gelijktijdig kunnen laden en lossen.

Een rondleiding duurt ca. 1½ uur. De kosten bedragen 100 euro per 25 leerlingen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lucine Schipper:  [email protected] of 030-7606716.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord