Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

In 2022 vindt het Internationaal Kamermuziek Festival weer plaats op de plek waar het thuishoort: de mooie dagen tussen Kerst en oud en nieuw! Save the date: 27 t/m 30 december 2022.

Janine Jansen en haar vrienden zullen deze dagen weer aanwezig zijn en er zal weer een prachtig programma worden samengesteld met concerten in TivoliVredenburg en andere bijzondere plekken in Utrecht. Noteer alvast 27 – 30 december en zodra het programma bekend is, dan laten we dat via deze pagina weten. Hou ook de website van het Kamermuziek Festival in de gaten voor meer informatie.

Terugblik 2021

Ook voor het IKFU was 2021 een uiterst bewogen en roerig jaar. In juli kwamen Janine Jansen en haar vrienden na de geannuleerde editie van 2020 naar Utrecht om alsnog voor een enthousiast publiek live concerten te verzorgen in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Daarna wisselde het festival na 16 jaar van directeur en startte Janneke Slokkers als kersverse directeur met de voorbereidingen voor het ‘reguliere’ festival in de vaste periode tussen kerst en oud en nieuw. Samen met gastprogrammeur Amihai Grosz werd een bomvol festival samengesteld, dat vanwege de avondlockdown eind november omgebogen moest worden naar een gecomprimeerde versie. Op 18 december volgde toch nog onverwachts de genadeklap en moesten we het hele festival annuleren. We zijn niet in de teleurstelling blijven hangen en hebben ondanks alle beperkingen gelukkig nog een prachtige livestream kunnen realiseren, waardoor we het festival alsnog mooi hebben kunnen afsluiten. De livestream kan hier teruggekeken worden, ook zijn we blij met de prachtige foto’s van fotograaf Marieke Wijntjes die hier te bekijken zijn.