Dat is de kunst!

Wil je eens snuffelen aan ‘serieuze kunst’ maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de reeks Dat is de kunst! zeker wat voor jou. Bij deze online mini-colleges doen vakmensen en cultuurliefhebbers van Stadsschouwburg Utrecht, Kunstuitleen Utrecht, Bibliotheek Utrecht en van onszelf een boekje open over een kunstvorm. Zo kun je een lesje moderne dans, een spoedcursus instagrampoëzie of een college abstracte kunst en metalmuziek volgen. Van 7 t/m 28 juni elke maandag een gloednieuwe college online!

Hoe luister ik naar metal?

Overweldigende gitaren, agressieve drums en langharige mannen die duistere teksten in de microfoon schreeuwen. Metal muziek is niet bepaald easy listening. Hoe kun je metal beter begrijpen? Muziekjournalist én metalliefhebber Peter van der Ploeg heeft het antwoord. In dit college neemt hij hij mee in de metal geschiedenis, de uiteenlopende subgenres én bestrijdt hij enkele hardnekkige vooroordelen.

Hoe kijk ik naar moderne dans?

Dans moeilijk om naar te kijken? Niet als je dit mini-college  hebt gevolgd van dans- en theaterrecensent Annette Embrechts (De Volkskrant). Zij weet iedereen te inspireren met haar belevenissen over dansers en choreografen en de Nederlandse dansgezelschappen. Ook als je nog nooit naar een dansvoorstelling geweest. Voed je nieuwsgierigheid met leuke weetjes over alle soorten dans, van klassiek ballet tot moderne dans, van breakdans tot bewegingstheater en van spitzen tot sneakers.

Hoe lees ik Instagram-poëzie?

Poëzie niets voor jongeren? Je zou het misschien niet verwachten, maar over heel de wereld lezen jonge mensen bijna dagelijks poëzie. Niet in boeken, maar op hun smartphone. Hoe maken Instadichters slim gebruik van vintage media? En welke Instadichters moet je echt gaan volgen? Kila van der Starre neemt je in deze videolezing mee in de wereld van Instagrampoëzie.