Kom langs bij een proefevenement

Ook al zijn we nog gesloten: van 19 april tot en met 24 april openen we tijdelijk onze deuren. We presenteren zes proefevenementen, 'pilots', waarbij we teruggrijpen op het protocol van onze coronaproof concerten in het najaar. Een belangrijke toevoeging: elke bezoeker is vooraf getest.

Op deze pagina kan je je voorbereiden en vind je veelgestelde vragen over een bezoek aan TivoliVredenburg.

Testen voor toegang

Bezoekers van de proefevenementen hebben een ticket op naam nodig, én moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Een test regel je via www.testenvoortoegang.nl. Selecteer daar het proefevenement dat je bezoekt, en plan een testafspraak in.

Op www.testenvoortoegang.nl vind je een uitgebreide algemene FAQ met veelgestelde vragen over de pilotevenementen, de testlocaties en de controle van je bewijs. Lees die goed door.

Testenvoortoegang.nl is dus je belangrijkste informatiebron. Let op:
• Alleen tests van deelnemende testlocaties zijn geldig. De GGD-teststraten zijn daar géén onderdeel van. Ook als je al gevaccineerd bent is een test volgens het proces van testenvoortoegang.nl noodzakelijk.
• De testlocaties liggen niet dichtbij TivoliVredenburg. Het aantal locaties groeit gelukkig, maar houd rekening met een stuk fietsen of rijden. Plan ruim; je test mag maximaal 40 uur oud zijn bij binnenkomst.

Als je een ticket koopt voor een van onze proefevenementen, informeren we je natuurlijk nog uitgebreider.

Hieronder vind je alvast meer informatie over de situatie in TivoliVredenburg.

The basics

Voor bezoekers van onze proefevenementen geldt sowieso:

• Zorg dat je uiterlijk 40 uur voor aanvang getest wordt op een deelnemende testlocatie
• Draag een mondkapje in publieke ruimtes
• Houd 1,5 meter afstand van anderen
• Schud geen handen
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Vermijd drukte, ook in het openbaar vervoer
• Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets

Goed om te weten: Testen voor Toegang & TivoliVredenburg

Na aankoop van een ticket en voorafgaand aan je bezoek ontvang je een e-mail met daarin extra informatie, zodat je weet wat je als bezoeker kunt verwachten én wat TivoliVredenburg van jou verwacht.

 • Wat is de dichtstbijzijnde deelnemende testlocatie?

  Op www.testenvoortoegang.nl selecteer je het evenement dat je bezoekt, en voer je je eigen postcode in. Testenvoortoegang laat je dan de testlocaties bij jou in de buurt zien. Let op: een testbewijs van een andere locatie, zoals de GGD op bij de Jaarbeurs, volstaat niet bij deze testconcerten. Testlocaties DUS (Sophialaan 1, Utrecht) en De Fabrique / kartbaan (Westkanaaldijk 7, Utrecht) liggen het dichtst bij TivoliVredenburg. Let op: héél dichtbij is dit niet! Plan je test dus extra ruim voor je bezoek. Je bewijs mag maximaal 40 uur oud zijn bij binnenkomst.  
 • Is de coronatest gratis?

  Ja, de tests voor de pilots van Testen voor Toegang worden gedekt voor de overheid. Let er op dat alleen tests van deelnemende locaties geldig zijn.
 • Kan ik ook een ticket voor iemand anders kopen?

  Ja, het is mogelijk meerdere tickets tegelijk te kopen maximaal vier per bestelling. Tickets zijn op naam, voor elke medebezoeker dien je de naam en het e-mailadres door te geven bij de aankoop van tickets. Ben jij of iemand uit je gezelschap toch plots verhinderd? Neem dan contact op met de kassa via [email protected]. Belangrijke informatie over je bezoek wordt via email aan alle ticketkopers en medebestellers gestuurd. Iedere bezoeker dient op de hoogte te zijn van de richtlijnen en voorwaarden, daarom is contactinformatie bij ieder ticket nodig.
 • Kunnen bezoekers met een beperking ook komen?

  Ja, we kunnen echter helaas alleen op afstand assistentie bieden. Indien je begeleiding nodig hebt vragen we je een begeleider mee te nemen. Het is fijn als je je komst even meldt via [email protected] en tijdig aanwezig bent. We staan voor je klaar!
 • Wat als ik al gevaccineerd ben?

  Ook als je al gevaccineerd bent is een negatief testbewijs via het proces van www.testenvoortoegang.nl noodzakelijk.

  We hopen natuurlijk dat in de toekomst een vaccinatie ook als toegangsbewijs zal gelden, maar de gegevens van gevaccineerden zijn nog niet gekoppeld aan het systeem van de CoronaCheck app. Die app genereert het testbewijs dat wordt gescand bij je binnenkomst. Hopelijk biedt iets als het coronapaspoort binnenkort uitkomst. Voor de proefevenementen is het nog niet zo ver. Even langs een (deelnemende) testlocatiedus!
 • Ik heb geen smartphone, kan ik wel terecht?

  Officieel niet: je hebt een smartphone nodig om je negatieve testbewijs om te zetten naar een unieke scanbare QR-code. Dat doe je met de CoronaCheck app. Geen smartphone, wel een tablet? Kijk dan je de CoronaCheck-app kunt installeren op jouw apparaat: dat kan de smartphone dan vervangen.

  Technische troubles of andere haperingen? Laat dit bij binnenkomst weten aan ons personeel, en zorg ervoor dat je je negatieve testuitslag per mail wel kunt laten zien (op een printje bijvoorbeeld). Onze collega's beoordelen dan of ze je toch kunnen binnenlaten.
  Voor evenementen in de toekomst werkt Testenvoortoegang aan een smartphonevrije methode.

  Je ticket kan vanaf een printje worden gescand.
 • Is er een leeftijdsgrens?

  De pilots zijn niet geschikt voor baby’s en kinderen tot 8 jaar. Ben je ouder dan 8 jaar, maar jonger dan 16? Kom dan met een volwassene naar de pilot.

  Kinderen tot 12 jaar hoeven geen coronatest af te leggen. Neem een identificatiebewijs mee om je leeftijd te kunnen laten zien. Op www.testenvoortoegang.nl vind je alle informatie voor het testen van iedereen van 12 jaar of ouder.
 • Hoe worden mijn ticket en testuitslag gescand?

  Je ticket en testbewijs worden gescand door één van onze medewerkers, die daarbij voldoende afstand houdt. Zorg ervoor dat je beide alvast bij de hand hebt bij binnenkomst: zoek je ticket op, start de CoronaCheck-app en zet je scherm alvast helder. Over het gebruik van de CoronaCheck-app lees je meer op www.testenvoortoegang.nl.
 • Kan ik mijn jas ophangen bij de garderobe?

  De garderobe is gesloten, jassen mogen mee de zaal in. Grote tassen (groter dan A4) niet, daarvoor zijn kluisjes aanwezig.
 • Kan ik met contant geld betalen?

  Nee, je kunt alleen betalen met pin.
 • Kan ik wat drinken tijdens mijn bezoek?

  Ja, de 'concertgebonden' horeca mag open bij de proefevenementen. Je kunt terecht bij de bar bij de zaal. Houd natuurlijk afstand in de rij, en draag een mondkapje als je je plek verlaat. Café Het Gegeven Paard en restaurant Danel blijven gesloten tot de horeca landelijk heropent.
 • Is toiletbezoek mogelijk tijdens mijn bezoek?

  Ja, dat is mogelijk. De toiletten worden extra schoongemaakt en er geldt een maximumaantal personen per toiletgroep.
 • Kan ik bij jullie mijn handen wassen?

  Ja, er zijn desinfectiezuilen aanwezig en het is mogelijk je handen te wassen bij de toiletten.
 • Krijg ik mijn geld terug als ik toch niet kan komen?

  Het is belangrijk dat je dit tijdig aangeeft, bijvoorbeeld zodra je toch klachten krijgt of een positief testuitslag ontvangt. Stuur een e-mail naar [email protected]. In overleg met onze kassa kan je je geld terugkrijgen, of kiezen voor een voucher. 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Is een pilot een fieldlab?

Een pilot is niet hetzelfde als een Fieldlab. Bij Fieldlabs, waar je vast veel over hebt gehoord, wordt uitvoerig wetenschappelijk onderzocht hoe dicht bezoekers bij elkaar staan, hoe aerosolen rondvliegen, enzovoorts. Daarbij worden doelbewust een aantal coronamaatregelen losgelaten.

Bij een pilot blijven alle coronamaatregelen gelden. Een pilot lijkt dus op een evenement zoals we dat in het najaar van 2020 mochten organiseren: met 1,5 meter afstand, een mondkapje, een ticket op naam, enzovoorts. Met de pilots doen podia en musea ervaring op met het organiseren van evenementen met een zo laag mogelijk risico. Zo kunnen na de testperiode, dankzij de inzet van sneltests, hopelijk weer sneller, vaker en grootser open!