Connectprojecten

TivoliVredenburg is voor iedereen. Jong en oud, en liefhebber van welke muziek dan ook. Om publiek te bereiken dat niet vanzelfsprekend naar een concertzaal gaat of kan gaan, hebben wij het programma Connect ontwikkeld. Lees hier meer over Connect. Hieronder vind je een greep uit alle Connectprojecten. 

Basisonderwijs 

Iedereen die naar school gaat, kan met zijn of haar klas bij ons terecht. Met de kleuters in kleine groepjes luisteren in Cloud Nine of met groep 8 groots en meeslepend meedoen in de Grote Zaal. Ook kun je op bezoek komen voor een rondleiding achter de schermen.

Voortgezet onderwijs 

Spraakmakende nieuwe projecten voor zowel onderbouw als bovenbouw: receptief of actief, voor VMBO of HAVO/VWO. De projecten variëren van een muzikaal kijkje achter de schermen met beroepsoriëntatie tot zelf componeren met de bovenbouw.

Rabo Open Stage

Rabo Open Stage biedt talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en daarbuiten een podium. De Rabo Open Stage staat in onze centrale hal en is een initiatief van TivoliVredenburg en de Rabobank.

Pronkstukken

Middelbare scholieren kunnen in TivoliVredenburg komen componeren en optreden. In een intensieve werkweek laten zij zich inspireren door de grote meesters, schrijven ze hun eigen muziek en presenteren die in één van onze zalen.

U Jazz Workshops

Zin in zelf muziek maken? Wil je na een concert je eigen instrument weer tevoorschijn te halen? Speel je graag met andere muzikanten? Kunnen je improvisaties beter? Behoefte aan een beetje coaching en een paar goede tips? Dan organiseert U Jazz voor jou jazzworkshops. De docenten zijn professionele muzikanten die zelf op één van de podia van TivoliVredenburg kunnen staan.

Groot Meezingconcert

Samen met het Groot Omroepkoor verwelkomen we eens per jaar een 1000-koppig koor in de Grote Zaal! Overdag studeren, 's avonds presenteren.

Familieconcerten

Alle kinderen kunnen hun hart ophalen aan de mooiste muziek. Het hele seizoen lang zijn er theatrale concerten voor kinderen van 2+, 5+ en 8+.

Pieces of Tomorrow

Klassiek met een biertje: niet te lang, zonder dresscode, met een voltallig Radio Filharmonisch Orkest, host DJ St. Paul, gave visuals, grootse symfonieën en een dirigent die honderuit vertelt.

Maestro Jules Onthult

Dirigent, rasverteller en stand-up musician Jules van Hessen duikt in de hoofden van componisten en ontrafelt de grote meesterwerken. Een ‘hoor’college om je op te verheugen, en na de pauze – de hele symfonie!

My First Festival

Twee keer per jaar zijn kinderen de baas in TivoliVredenburg. Ons gebouw wordt dan omgetoverd tot een grote speeltuin waar klassiek, rap, piano’s, contrabassen, lieve liedjes, brass funk, kinderliedjes uit alle hoeken en gaten klinkt.

De Muziekroute

Het project De MuziekRoute laat alle basisschoolkinderen in de wijk Utrecht Overvecht op een creatieve manier kennis maken met muziek.

Uit & Thuis

Voor hen die niet meer zo gemakkelijk zelfstandig een concert bezoeken, is er de concertreeks Uit & Thuis: vervoer van en naar TivoliVredenburg en begeleiding bij het concertbezoek.