OFF/ON

Concertpodium tijdens een pandemie

De overtreffende trap is bij TivoliVredenburg de normaalste zaak van de wereld. Er kan altijd ‘nog een tandje bij’. Wat gebeurt er als zo’n concertpodium van de ene op de andere dag stilvalt? Van 1,2 miljoen bezoekers in een jaar naar maximaal dertig in de Grote Zaal: het is de realiteit als de deuren weer aarzelend opengaan. De pandemie legt bloot wat anders onopgemerkt blijft of vanzelfsprekend lijkt. Het boek OFF/ON volgt de transformatie van een culturele organisatie en haar medewerkers in tijden van corona.

Tweede druk

OFF/ON beschrijft één jaar corona: de rollercoaster die liep van maart 2020 tot februari 2021. Eén ding is zeker: de rit was toen nog niet voorbij. Ook al zijn we inmiddels haast toe aan een Deel Twee, verschijnt allereerst een tweede druk!

Bestellen

OFF/ON is voor €24,95 online te koop in de webshop, en bij de kassa in onze centrale hal. Van je aankoopbedrag gaat €5 naar het TivoliVredenburg Fonds.

OFF/ON in de webshop

Preview

Wil je alvast een stukje lezen? Dat kan: klik hier.

Recensies

Een ongecensureerd kijkje achter de schermen van een podium in crisistijd: dat kom je niet zo vaak tegen. De pers dook er op en deed verslag.

TROUW
‘Bovenal illustreert OFF/ON de vindingrijkheid van een culturele instelling.’ 
Lees meer

HET PAROOL
‘Off/On is een boek geworden dat op vele manieren indruk maakt, al was het maar omdat de organisatie van TivoliVredenburg er in naar voren komt als een onverwoestbaar optimistische en vitale creatieve ideeënmachine.’ Lees meer

Soundtrack van een bizar jaar

Sinds coronadag één houdt onze algemeen directeur Jeroen Bartelse een weekboek bij. Delen hieruit vind je ook in OFF/ON. De hele rollercoaster komt voorbij, net als verslag van het ‘Haagse front’: Jeroen is lid van de landelijke Taskforce Cultuur.

‘Zo nu en dan krabbel ik in de kantlijn een song of artiest bij. Soms omdat de lyrics de gebeurtenissen van zo’n week pakten, soms omdat de sfeer van de song dat deed. Maar vaak ook omdat er net een liedje op radio of Spotify langskwam dat zich in mijn oor wurmde. En zo is een eclectisch lijstje ontstaan. Muziek maakt elke crisis dragelijker. Dat vond Supertramp ook al denk ik: de titel van deze playlist is ontleend aan hun album ‘Crisis, What Crisis’. Welkom in mijn muzikale achtbaan van de coronacrisis.’

Over de makers

Nicoline Baartman studeerde muziekwetenschap in Utrecht. Ze was jarenlang Volkskrant-redacteur, werkt nu als freelance auteur en eindredacteur voor verschillende opdrachtgevers waaronder de VPRO Gids en geeft les aan de Schrijversacademie. Jos Stoopman nam de vormgeving van OFF/ON voor zijn rekening.

OFF/ON werd geschreven in opdracht van TivoliVredenburg, en wordt gedrukt door de duurzame Utrechtse drukkerij Libertas Pascal.

Een steuntje in de rug

Bij elke aanschaf van OFF/ON gaat €5 naar het TivoliVredenburg Fonds. Het Fonds is in het leven geroepen om, met steun van onze bezoekers, (extra) bijzondere projecten mogelijk te maken. Onze missie luidt: voor iedereen een leven lang muziek! Het Fonds brengt ons daar nog dichterbij, bijvoorbeeld door te investeren in jong talent, internationale top en een toegankelijker gebouw.

Benieuwd hoe je TivoliVredenburg nog meer kunt ondersteunen? Kijk dan op deze pagina.