OFF/ON

Concertpodium tijdens een pandemie

De overtreffende trap is bij TivoliVredenburg de normaalste zaak van de wereld. Er kan altijd ‘nog een tandje bij’. Wat gebeurt er als zo’n concertpodium van de ene op de andere dag stilvalt? Van 1,2 miljoen bezoekers in een jaar naar maximaal dertig in de Grote Zaal: het is de realiteit als de deuren weer aarzelend opengaan. De pandemie legt bloot wat anders onopgemerkt blijft of vanzelfsprekend lijkt. Het boek OFF/ON volgt de transformatie van een culturele organisatie en haar medewerkers in tijden van corona.

Bestellen

OFF/ON is voor €24,95 online te koop in onze webshop, en ligt ook in boekhandel Broese en platenzaak Plato in Utrecht. Van je aankoopbedrag gaat €5 naar het TivoliVredenburg Fonds.

OFF/ON in de webshop

Preview

Wil je alvast een stukje lezen? Dat kan: klik hier.

Soundtrack van een bizar jaar

Sinds coronadag één houdt onze algemeen directeur Jeroen Bartelse een weekboek bij. Delen hieruit vind je ook in OFF/ON. De hele rollercoaster komt voorbij, net als verslag van het ‘Haagse front’: Jeroen is lid van de landelijke Taskforce Cultuur.

‘Zo nu en dan krabbel ik in de kantlijn een song of artiest bij. Soms omdat de lyrics de gebeurtenissen van zo’n week pakten, soms omdat de sfeer van de song dat deed. Maar vaak ook omdat er net een liedje op radio of Spotify langskwam dat zich in mijn oor wurmde. En zo is een eclectisch lijstje ontstaan. Muziek maakt elke crisis dragelijker. Dat vond Supertramp ook al denk ik: de titel van deze playlist is ontleend aan hun album ‘Crisis, What Crisis’. Welkom in mijn muzikale achtbaan van de coronacrisis.’

Over de makers

Nicoline Baartman studeerde muziekwetenschap in Utrecht. Ze was jarenlang Volkskrant-redacteur, werkt nu als freelance auteur en eindredacteur voor verschillende opdrachtgevers waaronder de VPRO Gids en geeft les aan de Schrijversacademie. Jos Stoopman nam de vormgeving van OFF/ON voor zijn rekening.

OFF/ON werd geschreven in opdracht van TivoliVredenburg, en wordt gedrukt door de duurzame Utrechtse drukkerij Libertas Pascal.

Een steuntje in de rug

Bij elke aanschaf van OFF/ON gaat €5 naar het TivoliVredenburg Fonds. Het Fonds is in het leven geroepen om, met steun van onze bezoekers, (extra) bijzondere projecten mogelijk te maken. Onze missie luidt: voor iedereen een leven lang muziek! Het Fonds brengt ons daar nog dichterbij, bijvoorbeeld door te investeren in jong talent, internationale top en een toegankelijker gebouw.

Benieuwd hoe je TivoliVredenburg nog meer kunt ondersteunen? Kijk dan op deze pagina.