Medewerkers met verstandelijke beperking aan de slag bij TivoliVredenburg

Sinds het voorjaar van 2019 werken verschillende medewerkers met een verstandelijke beperking op basis van dagbesteding bij TivoliVredenburg. TivoliVredenburg is het eerste podium in Nederland dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met hulp van Amerpoort een werkplek biedt.

Teamleiders Hospitality, Jiska Jacobs en Tim Geertshuis: ‘wij zijn erg blij dat we deze samenwerking tot stand hebben kunnen brengen. Deze nieuwe collega’s passen bij uitstek bij ons team om ons publiek een warm welkom te geven.’ Jasper van Hove, waarnemend directeur van Burgundy Street, de BV waarin onder meer café Het Gegeven Paard en restaurant Danel zijn gehuisvest: ‘We zien het helemaal zitten met deze toppers, ze ondersteunen ons heel goed in de dagelijkse operatie en met hun dosis humor wordt dit een groot feest.’ ‘Voor Amerpoortcliënten is het een fantastische kans om op een mooie plek midden in de samenleving, aan de slag te gaan’, aldus dagbestedingsmanager Brechje Buxtorff.

De zes nieuwe medewerkers hebben ruime ervaring in de horeca en zijn een welkome ondersteuning voor ons serviceteam. Ze zullen assisteren in de horeca en bij het wegwijs maken van het concertpubliek. Alle nieuwe medewerkers hebben er zin in. Joyce: ‘Ik heb heel veel zin om hier te werken. Ik wil gewoon gewoon zijn. Dat ik ’s ochtends met de trein naar mijn werk ga net als andere mensen.’

Over Amerpoort
Amerpoort ondersteunt 2500 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Met 2400 medewerkers en 650 vrijwilligers begeleiden we hen bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Bij hen thuis of op één van de ruim 300 locaties. Elk met zijn eigen kleur, sfeer en met ruimte voor verschillende levensbeschouwingen. Zie ook www.amerpoort.nl.