zondag 13 oktober 2019

Young Adult @ ILFU

Speciaal literatuurevent voor young adult fiction

geweest
13:00
zaal open
13:30
aanvang
17:00
verwachte eindtijd
locatie
zondag 13 oktober 2019

Young Adult @ ILFU

Speciaal literatuurevent voor young adult fiction

geweest

YALFU is hét event voor young adult fiction. Kom en ontmoet al je favoriete schrijvers in onze Pandora:

Victoria Schwab is de eerste schrijfster die bevestigd is. Het tweede deel van haar Schemering-trilogie verschijnt in augustus in het Nederlands onder de titel De kleuren van schaduw. Het eerste deel De kleuren van magie werd door de Engelse krant The Guardian al uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar.

Daarnaast ontvangen we Enrico Galiano, bekend van De bijzondere woorden van Gioia. Het boek is dé hit in Italië met inmiddels meer dan 50.000 verkochte exemplaren. De Nederlandse vertaling verscheen in april 2019.

Ook Rima Oriedie onlangs haar debuut maakte met De Zwendelprins, is aanwezig. Rima is junior jurist en won de Moon YA wedstrijd. Ze bouwde een grote fanschare op via schrijversplatforms. De Zwendelprins is haar eerste boek, waarin ze haar lezers mee hoopt te nemen in haar eigen, magische wereld gevormd door haar eigen culturele achtergrond.

Verder is de veelbelovende nieuwe Nederlandse auteur Astrid Boonstoppel, bekend van haar debuut Dit is hoe het ging, erbij. Ze schrijft als zolang ze zich kan herinneren: verhalen, nieuws- en persberichten, speeches voor politici en nu haar eerste Young Adult-roman.

Als laatste is Daniëlle Bakhuis, schrijfster van onder meer De Eliminatie en De Executie, te gast. Daniëlle werkt al sinds haar achttiende in de journalistiek. Na haar column in meidentijdschrift Fancy, werkt ze nu als freelance redacteur voor onder andere Cosmopolitan en CosmoGIRL. Daarnaast schreef ze acht boeken, waarvan de razendspannende YA-thriller De Executie het meeste recent verscheen.

Het programma is als volgt:
13.30 uur podiumprogramma deel I
14.15 uur korte pauze
14.30 uur podiumprogramma deel II
15.15 uur start signeren in de Pandora Foyer en KF Hein Foyer en creatieve markt tot 17:00

En natuurlijk krijg je een goedgevulde goodiebag uitgereikt!

Young Adult @ ILFU is een programma van ILFU.

Foto: Jenna Maurice

Zie ook