menu zoeken
Naar agenda
donderdag 7 februari 2019

Yascha Mounk

How To Save Democracy

15,40
programma

Marchantlezing 2019 door Yascha Mounk

aanvang
19:30
zaal open
19:00
Vrije plaatskeuze
€ 15,40
€ 12,83

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie
Romana Abels (Trouw)
'Yascha Mounk is dé politicoloog van dit moment'

Onze democratie is in gevaar. Steeds vaker zijn individuele rechten en de wil van de meerderheid, dé twee fundamentele uitgangspunten van onze democratie, met elkaar in conflict. Waar technocraten politieke vragen steeds vaker depolitiseren, willen populisten zoals Trump of Orbán een democratie zonder oog voor minderheden.

Tijdens de 9e Marchant-lezing How to save democracy gaat Yascha Mounk in op de vraag waarom deze ontwikkelingen onze democratie in gevaar brengen, en hoe we haar kunnen redden. Co-referent is Tom van der Meer

Yascha Mounk
Harvard-politicoloog Yascha Mounk schreef de internationale bestseller The People versus Democracy – Why Our Freedom is in Danger and How to Save It. Hij is van ’s werelds meest vooraanstaande auteurs over de liberale democratie en de opkomst van het populisme.

Tom van der Meer
Hoogleraar politicologie Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) is gespecialiseerd in thema’s rondom politiek vertrouwen, electorale volatiliteit en politieke socialisatie. Tevens is hij lid van de Staatscommissie parlementair stelsel.

Over de Mr. Hans van Mierlo Stichting
De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. Zij heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden. Tijdens de jaarlijkse Marchantlezing nodigt de Van Mierlo Stichting internationaal gerenommeerde gastsprekers uit om een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed te bespreken.

Bij het aanschaffen van het ticket is het mogelijk een donatie te doen aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Wellicht vind je ook interessant

wo 16 jan 2019

Privacyrede 2019

Virginia Eubanks spreekt over de sociale gevolgen van algoritmische besluitvorming

di 5 feb 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College