donderdag 7 februari 2019

Yascha Mounk

How To Save Democracy

geweest
19:00
zaal open
19:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Marchantlezing 2019 door Yascha Mounk

locatie
Romana Abels (Trouw)
'Yascha Mounk is dé politicoloog van dit moment'
donderdag 7 februari 2019

Yascha Mounk

How To Save Democracy

geweest

Onze democratie is in gevaar. Steeds vaker zijn individuele rechten en de wil van de meerderheid, dé twee fundamentele uitgangspunten van onze democratie, met elkaar in conflict. Waar technocraten politieke vragen steeds vaker depolitiseren, willen populisten zoals Trump of Orbán een democratie zonder oog voor minderheden.

Tijdens de 9e Marchant-lezing How to save democracy gaat Yascha Mounk in op de vraag waarom deze ontwikkelingen onze democratie in gevaar brengen, en hoe we haar kunnen redden. Co-referent is Tom van der Meer.

Yascha Mounk
Harvard-politicoloog Yascha Mounk schreef de internationale bestseller The People versus Democracy – Why Our Freedom is in Danger and How to Save It. Hij is van ’s werelds meest vooraanstaande auteurs over de liberale democratie en de opkomst van het populisme.

Tom van der Meer
Hoogleraar politicologie Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) is gespecialiseerd in thema’s rondom politiek vertrouwen, electorale volatiliteit en politieke socialisatie. Tevens is hij lid van de Staatscommissie parlementair stelsel.

Over de Mr. Hans van Mierlo Stichting
De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. Zij heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden. Tijdens de jaarlijkse Marchantlezing nodigt de Van Mierlo Stichting internationaal gerenommeerde gastsprekers uit om een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed te bespreken.

Bij het aanschaffen van het ticket is het mogelijk een donatie te doen aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website.

Boekverkoop door Savannah Bay
Benieuwd naar de boeken van Yascha Mounk en Tom van der Meer? In de webshop van boekwinkel Savannah Bay kun je de boeken alvast bestellen. Kies bij het bestellen voor de optie ‘afhalen in de winkel’ en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens het evenement in TivoliVredenburg op 7 februari. Je kunt het dan ophalen bij de boekenstand tijdens het evenement. Uiteraard zijn de boeken ook tijdens de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.