Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora
Samya Hafsaoui

Samya Hafsaoui is presentator, scenarist, auteur en muzikante. Ze schreef mee aan de NPO-serie Vakkenvullers en heeft een vaste column op Elle.com over stereotypering in series en films. Voor ILFU presenteert ze al een aantal jaar het YALFU en schrijft ze over booktokkers.

Zoulfa Katouh

Zoulfa Katouh is een Syrisch-Canadese auteur van YA-boeken en daarmee uniek onder Syrische auteurs. In 2021 debuteerde ze met het aangrijpende en urgente boek As Long as the Lemon Tree Grows.

Mackenzi Lee

Mackenzi Lee is een Amerikaanse YA-auteur van historische fictie. Ze is vooral bekend van haar Montague Siblings-serie.

Gina Chen

Gina Chen is een Engelse auteur, bekend van de NYT Bestseller Violet, vervloekt en verwoest)

Rani de Vadder

Rani de Vadder werd bekend met haar verhalen op Wattpad en debuteerde begin 2020 met het YA-boek Toxine (Hamley Books), waarna nog drie boeken volgden.

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman won met haar YA-debuut Eén waarheid de Jonge Jury Debuutprijs. Haar laatste verhaal Aan de andere kant van geluk kwam in 2022 uit.

Stefan Raatgever

Stefan Raatgever is popjournalist en schrijver van De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam, waarmee hij in 2022 debuteerde.

Noah de Campos Neto

Noah de Campos Neto (@jetweedevader) is een Nederlandse booktokker met meer dan 25.000 volgers. Daar post hij vooral bookhauls en korte recensies.

Melissa Pijpers

Melissa Pijpers (@melissasbooks) is een Nederlandse booktokker met meer dan 135.000 volgers, Ze reist het land af om langs boekwinkels te gaan, geeft boekentips en korte recensies.

Mylène van Musscher

Mylène van Musscher (@lovebooks.nl) is een Nederlandse booktokker en werkt voor Love Books, een imprint van Singel Uitgeverijen dat romantische fictie uitgeeft.

YALFU 2022

Het Young Adult event van het ILFU

Geweest

Het is weer tijd voor YALFU! Op 2 oktober 2022 keert het succesvolle Young Adult-festival terug naar TivoliVredenburg. Onze vaste host Samya Hafsaoui interviewt de beste internationale en Nederlandse YA-schrijvers over hun laatste boeken. Alle auteurs zullen na afloop signeren en er is weer een kleine YA-markt. Tickets zijn inclusief een goodiebag met o.a. een gratis YA-boek.

Live op het podium voert Samya gesprekken met de Syrisch-Canadese auteur Zoulfa Katouh (As Long as the Lemon Trees Grow), de Amerikaanse Mackenzi Lee (Montague Siblings-series) en de Engelse Gina Chen (bekend van de NYT Bestseller Violet, vervloekt en verwoest). Uit Nederland zijn bovendien te gast: Rani de Vadder (bekend van Wattpad en haar boeken bij Hamley Books), Nadine Swagerman (Eén waarheid) en popjournalist en debutant Stefan Raatgever (De jongen die van de klif sprong en zacht terecht kwam).

Daarnaast is er dit jaar een panelgesprek met Booktokkers Noah de Campos Neto (@jetweedevader), Melissa Pijpers (@melissabooks) & Mylène van Musscher (@love_booksnl), helemaal gewijd aan Booktok. Zij gaan in gesprek over de rol van Tiktok, volgers, fanfiction, tiktok-communities, viral video’s en al het andere rondom de #Booktok-community.

Zoals elk jaar is er ook weer een YA-markt met dit jaar kraampjes van Letters & Lights, Books, Arts and Liberty, Bookish Goods, The Dutchess Reads, Basically Britt, Magic and Books, Ohsrslybookmarks, A Dance With Books en Inclusicards. De boekverkoop wordt dit jaar verzorgd door Broese Boekverkopers.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

Foto: Anna van Kooij