Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora

YALFU 2022

Het Young Adult event van het ILFU

Bestel tickets

Het is weer tijd voor het YALFU, speciaal voor lezers tussen ca. 15 en 25 jaar! Op 2 oktober 2022 keert het succesvolle festival terug naar TivoliVredenburg. Onze host Samya Hafsaoui interviewt de beste internationale en Nederlandse YA-schrijvers. De afgelopen twee edities waren onder andere Amerikaanse bestsellerauteurs Leigh Bardugo en Angie Thomas, en Nederlandse en Europese YA-auteurs, onder wie Emmelie Arents (van de roman Woestijndief) en Pamela Sharon (van De geur van groen) aanwezig. Debutanten, auteurs van internationale bestsellers en alle populaire YA-genres krijgen een podium op deze dag.

Verder is er buiten de zaal een YA-markt waar alle auteurs na afloop zullen signeren en waar je niet alleen boeken, maar ook de mooiste cadeautjes en boeken must-haves kan kopen.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

Foto: Anna van Kooij

Zie ook

NK Poetry Slam 2022

De spannendste taalwedstrijd van Nederland is terug!

ILFU Exploring Stories

Schrijvers en denkers over de actuele en urgente thema’s van onze tijd.

ILFU: 39ste Nacht van de Poëzie

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht