Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora

YALFU 2021

Young Adult @ILFU met o.a. Angie Thomas

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

YALFU 2021 gaat door en is weer helemaal YALFU zoals je dat gewend bent! We hebben een aantal van de beste Young Adult schrijvers uit binnen- en buitenland uitgenodigd, alle auteurs zullen na afloop signeren en er is weer een kleine YA-markt. Tickets zijn inclusief een goodiebag met een gratis YA boek, een door Angie Thomas-gesigneerde bookplate en leuke extra's.

Samya Hafsaoui gaat via een live verbinding in gesprek met de Amerikaanse schrijver Angie Thomas over haar twee nieuwe boeken De roos uit het beton en Blackout (Best of YA). Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi, was in haar tienerjaren rapper en is vooral bekend van haar (eveneens verfilmde) debuutroman The Hate U Give.

Live op het podium voert Samya gesprekken met de Britse Taran Matharu (Contender-serie), de Ierse Ciara Smyth (De falling in love montage), de Belgische Emmelie Arents (Woestijndief) en uit Nederland Pamela Sharon (Wie ik gister was) en Lisa van Campenhout (Bijna echt, waarmee ze de Jonge Jury Debuutprijs 2021 won).
Christelle Dabos heeft wegens gezondheidsproblemen helaas afgezegd.

Tijdschema:
14:00 - 16:00 uur: podiumprogramma
16:00 - 18:00 uur: markt en signeren
De markt heeft kraampjes van Letters & Lights, Romemade candles, Till and Dill, Books, Arts and Liberty, Bookish Goods, In Line with Annemieke en Another View.

Randprogramma in Bibliotheek Utrecht
De YA schrijver Pamela Sharon geeft zaterdagmiddag 25 september een speciale Young Adult Writers Masterclass en op zaterdagavond 2 oktober kan je naar The Hate U Give, de verfilming van het gelijknamige boek van Angie Thomas, met een nagesprek met de zaal, geleid door Noa Johannes.

Kaarten zijn te koop via Bibliotheek Utrecht. YALFU ticketkopers en ILFU leden krijgen korting.