vrijdag 25 september 2020

YALFU 2020

Young Adult at ILFU met Leigh Bardugo, Chinouk Thijssen, Valentijn Ringelberg en Samya Hafsaoui

geweest
19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
vrijdag 25 september 2020

YALFU 2020

Young Adult at ILFU met Leigh Bardugo, Chinouk Thijssen, Valentijn Ringelberg en Samya Hafsaoui

geweest

Leigh Bardugo ken je vast van de Grishaverse serie. En dan weet je waarschijnlijk ook dat de tv-serie gebaseerd op de Grishaverse dit najaar bij Netflix te zien zal zijn (van de makers van Stranger Things)! Op vrijdag 25 september gaat Samya Hafsaoui vanuit TivoliVredenburg via een livestream met Leigh in gesprek over de boeken uit de Grishaverse maar ook over haar nieuwste fantasy boek Het Negende Huis. De Nederlandse YA-schrijvers Chinouk Thijssen en Valentijn Ringelberg schuiven live in de zaal aan. Bij je toegangskaartje krijg je bovendien een unieke, door Leigh gesigneerde book plate (zo lang de voorraad strekt), een limited edition kaartenset van de nieuwe Grishaverse-omslagen en leuke aanbiedingen.

Kaarten voor YALFU 2020
Je kunt een kaartje kopen voor de livestream en thuis het programma volgen of kiezen voor een zaalkaart (beperkt aantal beschikbaar). Het pakketje met de book plate, kaarten en aanbiedingen wordt naar je toegestuurd of je kunt het afhalen als je naar TivoliVredenburg komt.

Dit evenement is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.  

Leigh Bardugo is niet alleen een succesvol schrijver maar ook een bekende visagiste en ze zingt in een band. Haar debuut Shadow and Bone, de eerste uit de Grisha trilogie (Blossom Books), verscheen in 2012 en werd voor veel prijzen genomineerd. En nu volgt dus de tv-serie op Netflix. In haar nieuwste boek Het Negende Huis (Boekerij) is Galaxy Stern een nogal ongebruikelijke studente aan Yale. Ze heeft een problematische jeugd gehad en overleefde als enige een moordpartij. Als ze dan onverwacht de kans krijgt aangeboden om te studeren aan een van de meest vooraanstaande universiteiten van Amerika is de grote vraag: wat zit daarachter en waarom uitgerekend zij?

Dit zeiden bekende schrijvers over Leighs nieuwe boek:
“The best fantasy novel I’ve read in years, because it’s about real people. Bardugo’s imaginative reach is brilliant, and this story―full of shocks and twists―is impossible to put down.” – Stephen King
“One of the best fantasy novels I’ve read in years. This book is brilliant, funny, raw, and utterly magnificent – it’s a portal to a world you’ll never want to leave.” – Lev Grossman, van the Magicians trilogie

Verhalen verzon Chinouk Thijssen al op de basisschool. Ze schreef de YA-thrillers Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie (Clavis) en won diverse prijzen. In oktober verschijnt haar nieuwe boek Je hebt één nieuwe volger. De optie op de filmrechten van Fataal Spel is inmiddels verkocht. Samen met Valentijn blikt ze ook alvast vooruit op spannende en interessante nieuwe titels die je niet mag missen deze herfst.

Op 25 september verschijnt het officiële debuut van Valentijn Ringelberg, het eerste deel uit zijn YA-fantasyserie De Raad van Vha’Rymn. Als tiener schreef hij korte Engelstalige verhalen en gamescripts tot hij in 2011 de overstap maakte naar het Nederlands. Hij leest minimaal tien boeken per maand, vlogt daar over en is fan van Leighs werk. Hij zal tijdens YALFU vertellen hoe hij zich door haar boeken liet inspireren voor Voorbij het wederwoud (Hamley Books).