dinsdag 2 februari 2021

World Wide Music

Een muzikale reis voor middelbare scholieren

Uitverkocht
15:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

dinsdag 2 februari 2021

World Wide Music

Een muzikale reis voor middelbare scholieren

Uitverkocht

World Wide Music is een programma van 1,5 uur waarbij onderbouwleerlingen drie mini-concerten bijwonen in verschillende zalen van TivoliVredenburg. Tijdens de mini-concerten spelen professionele muzikanten muziek uit Afrika en Latijns Amerika. Daarnaast zullen ze enthousiast over de muziek vertellen, en over wat deze voor hen betekent.

De nadruk ligt bij World Wide Music vooral op de muzikale beleving. Voor leerlingen is deelname aan World Wide Music een unieke gelegenheid om op interactieve wijze kennis te maken met muziekstijlen uit andere werelddelen en om verschillende zalen (Hertz, Pandora en Cloud Nine) van TivoliVredenburg te bezoeken. Leerlingen maken in een carrouselvorm kennis met de drie verschillende muziekstijlen (Zuid-Amerikaans/Caraïbisch, Afrikaans en een zeer bijzondere cross-over tussen Afrikaanse muziek en jazz).

Stamp & Krump
Ramon-Alvarez & Ramdihal

Flamenco danseres Irene Alvarez uit Spanje ontmoet de fantastische Utrechtse Krump-danser Ramdihal. Samen met de talentvolle Flamenco gitarist Arturo Ramon dagen ze elkaar uit met creativiteit, ritmiek en lenigheid. Wie troeft wie af? Met kletterend ritmisch voeten geweld probeert Alvarez Ramdihal in battles en duetten te snel af te zijn. Maar Ramdihal dient haar van repliek met de ruige en explosieve bewegingstaal van Krump. De strijd lijkt onbeslist maar dan ontdekken ze samen de nieuwe dansstijl Stamp & Krump. Onder begeleiding van het ritmische Gitaarspel van Arturo Ramon bundelen zij hun krachten.

Minyeshu
De Ethiopische zangeres Minyeshu woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu werd rond haar veertiende ingelijfd door het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: het Nationale Theater. Na haar komst in Nederland stond ze met Marco Borsato op het podium tijdens Friends for Ward Child en deed ze veel verschillende projecten waaronder Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest en New Cool Collective.

Jalli Lamin Kuyateh
Jalli Lamin Kuyateh speelt met zijn Jalliya Ensemble lekkere swingende muziek uit West Afrika. Van traditionele muziek tot moderne Afro pop: alles laten ze horen. Muziek waarop je niet stil kunt - en hoeft - blijven zitten!

Mail naar [email protected] voor verdere informatie.

 

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!