Ensemble in residence

Nationale Koren
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Bert van de Wetering zanger en zangpedagoog
Irene Verburg zangeres en specialist in de ontwikkeling van jonge stemmen
Panda van Proosdij bewegingscoach en choreografe
Tjeerd Alkemade psychomotorisch therapeut en fysiotherapeut
Wilma ten Wolde koordirigent en muziekpedagoog

Locatie
Hertz

Workshop: zangonderwijs voor jonge stemmen

voor muziekdocenten, kinder- en jeugdkoordirigenten en zangpedagogen

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Anna van Kooij

 
Workshop: zangonderwijs voor jonge stemmen | zaterdag 14 mei 2022 | Hertz


 

TivoliVredenburg organiseert samen met de Nationale Koren deze dag voor muziekdocenten, kinder- en jeugdkoordirigenten en zangpedagogen om de eigen skills te verbeteren. Een dag vol zangplezier, interactieve lessen en een koffertje vol makkelijk toepasbare tips om mee naar huis te nemen.

PROGRAMMA EN DOCENTEN

Bert van de Wetering zanger en zangpedagoog en bekend van ‘Zing als Vanzelf’ werkt met de deelnemers aan de eigen verbinding met stem, lichaam en adem om zo een goed zingend voorbeeld te zijn. Na een warming up met Bert en zijn workshop gaan adem en energie stromen, krijg je zin en lef om te zingen en sta je open om alle zangaanwijzingen met veel meer gemak toe te passen.

Irene Verburg zangeres en specialist in de ontwikkeling van jonge stemmen, geeft tips voor het zingen met kinderen en jeugd in iedere lessituatie. Of je nu zang gebruikt als onderdeel van de pianoles, voor muziek in de klas òf een kinderkoor dirigeert, deze tips kan je onmiddellijk in de praktijk gebruiken. De les is deels interactief met oefeningen en muziekvoorbeelden om zelf mee te doen en deels met een groepje kinderen uit de Nationale Koren in een korte demonstratie-les.

Panda van Proosdij bewegingscoach en choreografe maakt bij 2 liederen met een verschillend karakter een eenvoudige choreografie die het zingen ondersteunt en die meteen kan worden toegepast in koor of klas.

Tjeerd Alkemade psychomotorisch therapeut en fysiotherapeut vertelt over hoogbegaafde kinderen. Zij leren ‘op z’n kop’. Waar lopen de kinderen (en hun ouders en leraren) tegenaan en hoe zou je de kinderen kunnen helpen om hun lichaam meer te ervaren, zich daardoor als mens completer te kunnen ontwikkelen en zich zo vrijer te kunnen uiten.

Wilma ten Wolde koordirigent en muziekpedagoog gaat tijdens de workshop met veel muzikale voorbeelden in op het onderwerp: kwalitatieve ontwikkeling van zangers op elk niveau. Door de integratie van goed gekozen repertoire, gehoortraining en fysieke bewegingen ter bevordering van een goed stemgebruik, bied je elke zanger, ongeacht de leeftijd mogelijkheden voor vocale en muzikale groei.

Bekijk hier de flyer van Nationale Koren.

Zie ook

Sigvards Klava dirigeert Nationale Koren

Noordelijke componisten met perfect koorgevoel