Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
nog niet bekend
Locatie
De Helling
Attend
Facebook-event

Willi Carlisle

Countryfolk zanger pleit voor naastenliefde met country-protestsongs | in De Helling

Geweest

De Helling en TivoliVredenburg presenteren: 

Willi Carlisle is niet zomaar een folk- en countryzanger, hij is een man met een missie. Bewapend met poëtische teksten en een banjo bestrijdt hij het onrecht in de wereld. Zijn muziek is puur en vol urgentie, en de boodschap duidelijk: wees een beetje lief voor elkaar. In zijn liefdevolle protestsongs bezingt hij diverse thema’s.

Na een mislukte carrière als dichter keerde Carlisle het pretentieuze New York de rug toe, en keerde hij terug naar zijn geboortestreek: de good ol’ Midwestern Plains. Hier besloot hij om zijn frustraties voortaan alleen nog maar te zingen, net als zijn helden Pete Seeger, Woody Guthrie en Utah Phillips deden. Hij verruilde zijn pen en notitieblok voor een hoed en een banjo en zette zijn gedichten op muziek. De teksten zijn nog steeds een krachtig element in zijn songs. Teksten die Carlisle gebruikt om een sterk punt te maken, en om taboes te doorbreken in het country- en Americanacircuit. Zo zingt hij onder andere over paniekaanvallen, de tekortkomingen van het kapitalisme en zijn eigen biseksualiteit.

Zijn krachtige boodschap verpakt Willi Carlisle in al net zo krachtige liedjes. Recht uit het hart en vaak zonder opsmuk. Een aanpak die zijn roots in de punk verraadt. Gewoon een gitaar, een stem en de waarheid, meer heeft Willi Carlisle niet nodig om een zaal in vervoering te brengen. Op 2 juni krijgt De Helling bezoek van deze geweldige songwriter en verhalenverteller.

Zie ook

Ariel Posen

Moderne rootsy guitar hero | in De Helling

The White Buffalo

Rootsrock, country en folk met precies de juiste grofkorrelige stem

Dale Watson & His Lone Stars

Amerikaanse countryzanger met authentieke mix van honkytonk, western swing en rockabilly