zondag 28 juni 2020

Wie Wat Waar Waarom 8+

afgelast
10:30
zaal open
11:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zondag 28 juni 2020

Wie Wat Waar Waarom 8+

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. We zijn voor zoveel mogelijk evenementen op zoek naar een alternatieve datum. Als dit concert kan worden verplaatst of definitief wordt afgelast, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd, dit kan echter enige tijd duren. Je vindt actuele algemene informatie hier. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

 

Hoe luisteren we naar soundtracks?

Wie: Michiel Kamp
Wat: Een familielezing over muziek in games, op televisie, en in films
Waar: Hertz, TivoliVredenburg
Waarom: Omdat je nieuwsgierig bent naar échte wetenschap!

In films, op televisie, in videogames en op social media: muziek is overal aanwezig. Meestal letten we er niet op, maar toch speelt die muziek allerlei belangrijke rollen. Ontdek samen met muziekwetenschapper Michiel Kamp hoe we naar deze zogenaamde soundtracks luisteren en hoe we er eigenlijk al veel meer van weten dan we denken.

Zelf aan de slag? Na de lezing is er genoeg te doen, ga lekker dansen tijdens de Silent Disco. Onderzoek waarom soundtracks zo belangrijk zijn door verschillende instrumenten uit de soundtrack te ontleden. Ontdek wat er gebeurt met een scène wanneer je de muziek verandert. Ook zijn er hier en daar oude Arcade games te vinden, welke muziek verwacht je bij het spelletje? Welke instrumenten hoor je? Hoe beïnvloedt de muziek de beleving van de game?