Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zondag 24 maart 2019

Wie wat waar waarom? 8+

Interactieve familielezing over plasticsoep

€ 5,05

Bestel tickets

Inclusief servicekosten.

aanvang
11:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

Vrije plaatskeuze
€ 5,05
€ 7,55

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie
zondag 24 maart 2019

Wie wat waar waarom? 8+

Interactieve familielezing over plasticsoep

€ 5,05

Bestel tickets

Inclusief servicekosten.

Vraag jij je weleens af waarom de lucht blauw is? Of wat er gebeurt als robots te slim worden? Of hoe dieren met elkaar praten? Wetenschappers vragen zich ook veel af en hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Ze proberen antwoorden te vinden en doen dat op allerlei manieren.

In de Wie Wat Waar Waarom familielezingen vertellen Utrechtse wetenschappers je alles over hun onderzoek. Na de interactieve lezing kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes of experimenten. Duik samen in de wereld van de wetenschap!

Drijft er een eiland van plastic in de oceaan?

Plastic is handig, maar jammer genoeg komt heel veel plastic afval in oceanen terecht. Zeedieren raken erin verstrikt of ze eten het op. Waar komt dat plastic vandaan? En kunnen we het opruimen?

Oceanograaf Erik van Sebille vertelt in een interactieve familielezing over zijn onderzoek naar het plastic afval in de oceanen. Hij wil met zijn onderzoek al het plastic afval in de oceanen opsporen. Dat is moeilijk, omdat je het meeste niet kunt zien. Door zon en zee verandert een plastic flesje al snel in miljoenen onzichtbaar kleine plastic deeltjes. Daarom maakt hij samen met zijn collega's een computermodel waarmee hij kan bekijken hoe het water in de oceanen stroomt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontdekken waar ons Nederlandse plastic afval terechtkomt, wat er in de oceaan mee gebeurt en hoe we het kunnen opruimen.

Na de lezing kun je dit computermodel zelf bekijken én uittesten, en samen met onderzoekers en studenten van de Universiteit Utrecht aan de slag met het thema duurzaamheid en oceaanvervuiling.

Meer weten? Bekijk deze video.

De WWWW-familielezingen zijn een samenwerking tussen het Universiteitsmuseum Utrecht en TivoliVredenburg en geschikt voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Nog meer ontdekken? Bewaar je ticket want het is een vrijkaartje voor het Universiteitsmuseum Utrecht.

Zie ook

zo 19 mei 2019

Niet met de deuren slaan! 6+

Klassiekers van Annie M.G.Schmidt met Lisa Wade en Klaartje van Veldhoven

zo 14 apr 2019

Blauw Gras 5+

Bluegrass en humor met theatergroep Wie Walvis

zo 31 mrt 2019

De Muziekfabriek 6+

Zijn het buizen of instrumenten? Een humoristische voorstelling van Calefax Rietkwintet

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord