Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Hydroloog Niko Wanders

Locatie
Cloud Nine

Wie Wat waar Waarom 8+

Interactieve familielezing over water en droogte

Geweest

Hoe kan water toch voor droogte zorgen? 

Wie: Niko Wanders
Wat: Een familielezing over water en droogte
Waar: Cloud Nine, TivoliVredenburg
Waarom: Omdat je nieuwsgierig bent naar échte wetenschap!

Hoe kan water toch voor droogte zorgen? Krijgen we door klimaatverandering meer droge zomers? En wat kunnen we tijdens een droge zomer doen?
Niko Wanders is hydroloog aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt hoe water zich beweegt in, over en door het land. Met computermodellen kan hij periodes van droogte voorspellen. Tijdens de lezing vertelt hij je meer over zijn onderzoek en legt hij uit hoe water naar zee stroomt en hoe het onderweg toch voor droogte kan zorgen. Welke invloed heb jij op de droogte?

Na afloop kun je zelf aan de slag met experimenten over water en droogte. Ben je benieuwd hoe droog de grond bij jou in de buurt is? Neem dan je eigen grond mee in een doorzichtig potje met een deksel en onderzoek het zelf bij één van de experimenten.

In de Wie Wat Waar Waarom familielezingen vertellen Utrechtse wetenschappers je alles over hun onderzoek. Na de interactieve lezing kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes of experimenten. Duik samen in de wereld van de wetenschap!

De WWWW-familielezingen zijn een samenwerking tussen het Universiteitsmuseum Utrecht en TivoliVredenburg en geschikt voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Nog meer ontdekken? Bewaar je ticket want het is een vrijkaartje voor het Universiteitsmuseum Utrecht.