zondag 16 december 2018

Wie Wat Waar Waarom? 8+

Alles wat je altijd al wilde weten over slaap

geweest
11:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zondag 16 december 2018

Wie Wat Waar Waarom? 8+

Alles wat je altijd al wilde weten over slaap

geweest

Je hebt het misschien niet door maar als je heerlijk in jouw bed ligt, werk je aan je gezondheid! Slapen is namelijk niet alleen fijn maar ook van levensbelang. Zonder slaap ga je uiteindelijk dood. Maar wat gebeurt er precies in jouw brein tijdens je slaap en waarom is slapen onmisbaar voor de gezondheid van mens en dier? Wat is de invloed van slaap op genezing en jouw leerprestaties op school?

Je hoort het tijdens het minicollege van slaaponderzoekers Jeroen Dudink en Olaf Verschuren. Na aanmelding ontvang je een pdf van een slaapdagboekje. De onderzoekers vragen het publiek om een slaapdagboekje bij te houden in de week voor het minicollege. Tijdens het event gaan het publiek en de wetenschappers hiermee aan de slag.

In de onderzoekswerkplaats kun je slaapexperimenten doen, advies vragen over jouw slaappatroon en spreken met de wetenschappers.

Meedoen aan écht wetenschappelijk onderzoek

De onderzoekers verzamelen data tijdens deze WWWW. Je doet als bezoekers dus mee aan écht wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt aangemeld bij de Medisch Ethische Toetsingscommissie.

Download het slaapdagboek hier.

Extra uitleg over het slaapdagboek en het onderzoek vind je hier.