Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 5 juni 2019

Who's afraid of climate change?

Het effect van angstcampagnes

€ 10,-

incl. servicekosten

Bestel tickets
zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
21:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 10,-
€ 7,50
€ 7,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie
woensdag 5 juni 2019

Who's afraid of climate change?

Het effect van angstcampagnes

€ 10,-

incl. servicekosten

Bestel tickets

“I want you to panic.” Met deze zware woorden spoorde de jonge klimaatactivist Gretha Thunberg dit jaar wereldleiders aan om een beter beleid tegen klimaatverandering te voeren. Ook van andere kanten worden we gebombardeerd met angstvisioenen over klimaat. Berichten over tipping points, overstromingen en permafrost bezorgen ons slapeloze nachten. We moeten nú in actie moeten komen, klinkt het, voordat we te laat zijn en de wereld ten dode opgeschreven is.

Maar wanneer zetten deze alarmerende berichten ons echt in actiemodus, en wanneer drijven ze ons juist bibberend in een hoekje? In deze avond analyseren we de rol van angst in het klimaatdebat met o.a. ingenieur en dichter Dina el Filali, sociaal wetenschapper Shivant Jhagroe, milieuadviseur Jan Paul van Soest (Auteur van De Twijfelbrigade en De aarde heeft koorts) en Anne-Marie Pronk van het Klimaatverbond. Wanneer kunnen gevoelens van angst een productieve uitkomst hebben? Wat kunnen andere emoties ons bieden in de strijd tegen klimaatverandering? En wat doet angst überhaupt met ons? Mounir Samuel gidst ons als moderator door deze kwesties.

Over dit programma
Who's afraid of climate change? is een programma dat TivoliVredenburg in samenwerking met de Angstfabriek organiseert. De Angstfabriek van Critical Mass is een project gericht op het ontmantelen en begrijpen van angst. Bij het kopen van een kaartje voor dit programma krijg je een kortingscode toegestuurd om de virtual reality-pop up experience de Angstfabriek te bezoeken.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook

za 1 jun 2019

Mary Black

Keltische folkzangeres

ma 3 jun 2019

Hashtech #6 | Aanklikken of afkicken

Alles over onze verslaving aan schermen en technologie

vr 18 okt 2019

Fischer-Z

Celebrating 40 years of "The Worker"